Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Een diverse donderdag bij COC’s Shakespeare Club

2 augustus 2019 -

Donderdag was weer een diverse dag en begon met de AutiRoze takeover op de binnenplaats. Je kon lekker borrelen en in groepjes de Autisme-Test doen. Deze bestond uit een lijst met acht stellingen die je moest beantwoorden. Als je 31 punten van de 40 had, of meer, had je gewonnen en kreeg je een medaille! AutiRoze bestaat in heel Nederland, in Amsterdam is men elke eerste zaterdag van de maand te vinden in het Dovenontmoetingscentrum (DOC), tussen 19:00 en 22:00 (deze maand is het een weekje later vanwege de Canal Parade).

In het Auditorium werd gedurende de dag de film ‘Aan niets overleden’ getoond van Raymi Sambo. In ’t Gewelf vonden meerdere Queerspace activiteiten plaats, die veel bezoekers trokken, waaronder de ‘Queer Sex Talks from a decolonising perspective’ onder leiding van So Roustayar en mede mogelijk gemaakt door Pride of Colour. Speciaal te gast was Dinah Bons!

De rest van de avond was Respect2Love, dé LHBTI+ community voor mensen met een biculturele achtergrond. Vanaf september start ook weer hun Empowermentprogram, waarvoor je je nog kunt opgeven. Na een introductie door Rohit Vayas nam Jason Hanna de leiding over. Het publiek kon genieten van spoken word en meer leren over biculturele LHBTI initiatieven. Er waren ook helden te gast zoals Anne Krul (Strange Fruits) en Sherry Jae (TransUnited). De dames van Mil Colores nodigde ons uit voor hun ‘1000 kleuren feest‘ in november (women only) en Naomie Pieter kwam namens de Black Queer Archive even het podium op om ons in te lichten over het jubileumevent van Pon di Pride aanstaande zaterdag. Genoeg om naar uit te kijken dus!

[ngg src=”galleries” ids=”45″ display=”basic_slideshow” show_thumbnail_link=”0″]

Categorie:
COC's Shakespeare Club
Tags:
, , , , , , , , , , , ,