Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

De RozeMaandagExpress!

1 juli 2013 -

Reis en feest mee in de langste discotheek van Nederland:
De RozeMaandagExpress!

Patty Brard en Mai Tai treden op in discotrein naar Tilburgse Kermis

Roze maandag 2013De Tilburgse Kermis en de RozeMaandagExpress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de vierde keer rijdt er een speciale feestelijke trein naar de Roze Maandag. Het thema is disco en daarom zijn Patty Brard en Mai Tai van de partij om er een goed feest van te maken. De roze feesttrein rijdt op 22 juli vanuit Amsterdam – via Utrecht en Den Bosch naar Tilburg.

RozeMaandagExpress
Roze Maandag is een feest waarbij de verbroedering wordt gevierd en wat verbroedert er meer dan samen reizen? Daarom rijdt er een speciale trein om bezoekers van Roze Maandag op een unieke en voordelige manier naar Tilburg te brengen. De trein, voorzien van live entertainment, vertrekt om 11.29 uur vanuit Amsterdam richting het zuiden. Iets voor twaalven arriveert de trein in Utrecht en een half uur later rijdt de RozeMaandagExpress het station van ’s Hertogenbosch binnen. Voor deze partytrein kunnen goedkope retourtjes (19 euro) via www.spoordeelwinkel.nl worden gekocht.

Wethouder Joost Möller (Kermis) van de gemeente Tilburg over de RozeMaandagExpress: “Ik wil iedereen, homo of hetero, oproepen mee te gaan met de RozeMaandagExpress. Het is een fantastische ervaring en bij aankomst in Tilburg gaat het feest gewoon door met de Roze Karavaan en de opening van Roze Maandag op het Pieter Vreedeplein.”

Roze Karavaan
Tegen 13.00 uur komt de RozeMaandagExpress aan in Tilburg waar de reizigers worden ontvangen door honderden mensen die samen al aan het feesten zijn op het stationsplein. Vanaf station Tilburg trekt de Roze Karavaan met meer dan duizend mensen en evenveel roze ballonnen rond 13.30 uur door het centrum naar het Pieter Vreedeplein waar Roze Maandag om 14.00 uur officieel wordt geopend.

Opening Roze Maandag 2013
Ook dit jaar wordt van de opening een grandioos feest van gemaakt. Het Pieter Vreedeplein wordt overspoeld door glitter, glamour en uitbundigheid. Om te beginnen zal, dankzij de samenwerking van Roze Maandag met het AIDS-fonds, Dutch Diana Ross onvergetelijke discoclassics en soul ten gehore brengen. 3FM DJ’s Barend en Wijnand zullen aansluitend het roze vuur bij de feestvierders ontsteken.

Preview programma Roze Maandag
Heel Tilburg kleurt Roze op 22 juli. Roze Maandag zou Roze Maandag niet zijn als er niet door de hele stad overal grote feesten en kleine feestjes worden gevierd. Ook dit jaar zijn er weer leuke festiviteiten bij de Amstel Bierhal (met o.a. Sieneke), op het Pieter Vreede Plein (Think Pink Dance Event met o.a. Funkerman), Piusplein (het PowerGirl Plein ism LetsBeOpen) de “Korte” Heuvel (de Dirty City Disco) en natuurlijk de Stadhuisstraat (met Crazy Monday) en het epicentrum van Roze Maandag, Café de Lollipop en de Popcorn. Via Facebook, Twitter en www.rozemaandag.nl blijven mensen op de hoogte van het laatste nieuws en programmering.

Extra nachttreinen op Roze Maandag
Ook dit jaar zet NS weer extra nachttreinen in. Na afloop van Roze Maandag rijden er extra treinen via ’s-Hertogenbosch naar Utrecht, naar Eindhoven en via Breda en Dordrecht naar Rotterdam. De exacte vertrektijden van deze extra nachttreinen staan binnenkort op www.ns.nl/reisplanner

Categorie:
Festivals
Tags:
, ,