Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Roze Filmdagen 2021 – online en toegankelijker dan ooit!

27 februari 2021 -

Van 11 tot en met 21 maart vindt alweer de 24e editie plaats. Hét LGBTQ Filmfestival van Nederland. Vorig jaar moest helaas het festival op de dag van de opening worden afgelast. Dit jaar vindt het festival voor het eerst online plaats, dus je kunt nu meekijken waar je ook woont in het land, gewoon thuis vanaf je eigen bank! De films zijn ook groot op het witte doek te zien in Het Ketelhuis te Amsterdam als de bioscopen weer open mogen zijn.

Tijdens dit jaarlijkse festival worden weer de beste LHBTQ-films van over de hele wereld op het grote witte doek vertoont, maar ook documentaires, discussies en Q&A’s. Dit jaar de thema’s onder andere ‘Culture clash’, ‘Next-generation’ en ‘The color of love’.

Speelfilms en documentaires hebben vaste aanvangstijden (net zoals het reguliere festival). De programma’s met korte films zijn wel op elke gewenst moment te bekijken. Ook worden speciale talkshows gestreamd op de weekenddagen. Daarmee zijn de Roze Filmdagen toegankelijker voor de LHBTQ-gemeenschap in Nederland dan ooit!

Reserveer snel!

De films zijn niet oneindig beschikbaar, dus reserveren is een must. De kaartverkoop start op zondag 28 februari, dus wees er snel bij want ieder jaar vliegen de kaartjes over de toonbank!

Kijk voor het programma en tickets op de website van de Roze Filmdagen: www.rozefilmdagen.nl


Speciaal voor onze leden:

Ook dit jaar organiseert COC Amsterdam en omstreken weer een voorstelling voor haar leden tijdens de Roze Filmdagen. Deze keer gaan we kijken naar ‘KOJIN’ (Toutes les vies de Kojin/All the Lives of Kojin) op zaterdag 13 maart om 17:00 uur (introductie vanaf 16.45).

De film zal online worden vertoont. Je krijgt na aanmelding een link gestuurd waarmee je ook met meerdere mensen op hetzelfde scherm mag kijken. Het is dus mogelijk om samen met je hele huishouden en bezoek, op gepaste afstand uiteraard, van de film te genieten (zie de website van Rijksoverheid voor de laatste informatie).

Je kunt je tot en met woensdag 10 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cocamsterdam.nl onder vermelding van naam, achternaam en lidmaatschapsnummer (te vinden op je ledenpas).

We kijken ernaar uit je op de 13e te mogen begroeten!

 

[Beeld: Roze Filmdagen | Soopknife Graphics]

Categorie:
Festivals
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,