Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

This is My Pride 

24 juli 2017 -

Op 5 augustus gaan we opnieuw genieten van de kleurrijke stoet aan boten tijdens de Canal Pride. COC Amsterdam ondersteund dit jaar maar liefst vier van deze boten! De TransUnited/COC Amsterdam boot, Stichting JoopeA, Pink Marrakech en Luna Lunettes’ Variété zijn dit jaar mede mogelijk gemaakt door COC Amsterdam. 

Trans United/COC Amsterdam
Sinds 2013 werkt Trans United aan de zichtbaarheid van de multiculturele transgender community in Nederland. Vorig jaar maakte de boot haar debuut tijdens de EuroPride en won meteen de derde prijs in de categorie Statement. Dit jaar is het thema Proud to be Trans: Our Talents, Our Pride. De Transboot 2017 laat zien hoe getalenteerd transgenders zijn. 

Luna Lunettes’ Variété
Luna Lunettes en haar Troupe de Theatre toveren de boot om tot een drijvend theater waarin de Roaring Twenties centraal staan. Vrouwen maken zich los uit hun keurslijf en doen aan crossdressing, in de nachtclubs klinkt jazzmuziek en er ontstaan spannende love affaires. 

Pink Marrakech
Voor de derde keer vaart er een Marokkaanse boot mee tijdens de Canal Pride. Dit jaar is het de boot van Pink Marrakech. Deze stichting wil vooroordelen bestrijden, LHBT-zijn in de moslimgemeenschap bespreekbaar maken en een leefbare omgeving en acceptatie binnen de cultuur creëren. 

Stichting JoopeA
Nieuwkomer JoopeA vaart dit jaar ook mee tijdens de botenparade. JoopeA strijdt voor het vergroten van de vrijheid van meningsuiting, LHBTI rechten en internetvrijheid in het Midden Oosten en Iran. Met de boot Queer van Perzië willen ze laten zien dat ze standvastig en trots zijn op wie ze zijn ondanks dat dit gevoelig ligt binnen het geloof en de Iraanse maatschappij. 

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Gay Parade, Gay Pride
Tags:
, ,