Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Culturele activiteiten gezocht voor jarige Amsterdam Gay Pride 2015

10 april 2015 -

Kunstenaars, locaties, culturele instellingen en ondernemers worden door Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) opgeroepen om culturele activiteiten aan te melden voor de Amsterdam Gay Pride.

Amsterdam Gay Pride zal dit jaar op zaterdag 25 juli beginnen en duurt tot en met zondag 2 augustus. Met de oproep wil de stichting het culturele programma vorm gaan geven. Daarbij wordt ook gekeken naar activiteiten voor 2016, wanneer EuroPride in Amsterdam zal worden gehouden. De Amsterdam Gay Pride met als thema ‘Share’ viert dit jaar het 20-jarige bestaan.

Onder de naam ‘Arts & Culture Pride’ worden tijdens de pride allerlei culturele activiteiten georganiseerd. Om de culturele programmering binnen het evenement vorm te geven is er een Kunst- & Cultuurcommissie met daarin vertegenwoordigers van diverse disciplines. De commissie is verantwoordelijk voor de culturele programmering en heeft als doel een zo breed mogelijk aanbod te bieden van kunst en cultuur gelinkt met LHBT-onderwerpen.

Inzendingen

Culturele activiteiten voor het festival in 2015 kunnen tot 1 mei worden aangemeld op Amsterdam Gay Pride. Daarnaast wil de commissie als ‘matchmaker’ initiatieven en locaties aan elkaar verbinden. Zo kunnen initiatiefnemers die prikkelende, uitbundige, ontroerende en stoere initiatieven hebben, maar die nog een locatie zoeken een mail sturen naar lievevankessel@amsterdamgaypride.org.

“Het culturele aspect is belangrijk om het festival meer uitstraling te geven en de aantrekkelijkheid te verhogen”, aldus secretaris Lieve van Kessel van de Kunst- & Cultuurcommissie. “Ook met het oog op EuroPride in 2016 kan het geen kwaad om mensen nu al te attenderen op dat bijzondere jaar. Veel kunstprojecten hebben immers tijd nodig om gerealiseerd te kunnen worden.”

Categorie:
Gay Pride
Tags:
,