Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Turkse delegatie naar Amsterdamse Gay Pride

13 juli 2015 -

Een Turkse delegatie zal deelnemen aan Amsterdamse Gay Pride 2015. De groep is uitgenodigd naar aanleiding van het hardhandige politiegeweld bij de Gay Pride in Istanboel vorige maand waar de demonstranten met waterkanonnen en traangas uiteen werden gedreven.

De prominente Turkse politici zijn Sedef Çakmak, het eerste openlijk lesbische raadslid in Istanboel, en de locoburgemeester Sisli, Boysan Yakar. Er komen waarschijnlijk nog meer Turkse afgevaardigden, maar dan op eigen gelegenheid.

De delegatie is uitgenodigd op initiatief van het Amsterdamse PvdA-raadslid Emre Ünver. Hij was namens de gemeenteraad bij de Gay Pride in Istanboel, die ruw uit elkaar geslagen werd. ‘Ik voelde me een soort rat in de val toen in de smalle straten van Istanboel het traangas in m’n longen kwam,’ zei Ünver destijds tegen Het Parool. “Wat ik vooral voel is onbegrip. Het had gewoon een mooie dag moeten worden.”

De Turkse politie had traangas, waterkanonnen en rubberkogels ingezet tegen de deelnemers aan de Istanbul Pride. Gouverneur Vasip Sahin van Istanbul had de Pride-demonstatie op het laatste moment verboden vanwege de vastenmaand Ramadan. Vorig jaar viel de Istanbul Pride echter ook samen met de Ramadan, maar toen was dat geen reden voor een verbod.

Burgemeester Van der Laan zei dat er volgend jaar opnieuw een Amsterdamse delegatie naar de Gay Pride van Istanboel zal afreizen. Hij wil ‘de zwaarst denkbare delegatie’ sturen.

Categorie:
Gay Pride
Tags: