Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Nieuwe website PrEPnu.nl gelanceerd

4 februari 2016 -

De website PrEPnu.nl is deze week gelanceerd. Een Facebookpagina, Twitter- en Instagramaccount waren al eerder gestart. De initiatiefnemers van PrEPnu willen met de site, de sociale media en een petitie de beschikbaarheid van PrEP in ons land versnellen.

PrEPnu is een initiatief van een groep Amsterdamse hiv-preventie-activisten. Het initiatief is onafhankelijk en niet gebonden aan enige organisatie of formeel netwerk en stelt ook geen financiële banden te hebben met het bedrijfsleven – dus ook niet met Gilead Sciences, het farmaceutische bedrijf dat PrEP-middel Truvada op de markt brengt.

PrEPnu heeft als doel Nederlandse LHBT’s en andere belangstellende voor te lichten over PrEP en hen te mobiliseren om PrEP versneld beschikbaar te helpen krijgen in Nederland. Als je vindt dat snelle beschikbaarheid van PrEP belangrijk is – lees dan het PrEPnu Manifest en teken de PrEPnu Petitie.

PrEP

PrEP (afkorting voor pre-expositie profylaxe) is een pil met hiv-remmers die een hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken.

Hiv-preventie


De GGD is in 2015 in Amsterdam gestart met een onderzoeksproject onder homomannen en transgenders naar de toepasbaarheid van PrEP voor hiv-preventie: het AMPrEP (Amsterdam PrEP) project. De uitkomsten van het project gebruikt de GGD Amsterdam om een advies te geven over het al dan niet opnemen van PrEP als standaard interventie voor hiv-preventie in Nederland. Dat advies wordt niet eerder dan 2017 verwacht. Dat betekent dat PrEP waarschijnlijk niet eerder dan 2018 beschikbaar komt.

COC vindt dat PrEP zo snel mogelijk in Nederland beschikbaar moet komen. PrEP is al beschikbaar in de Verenigde Staten, Frankrijk en Zuid-Afrika. Deze week heeft Gilead Sciences een aanvraag ingediend bij het Europees Geneesmiddelenbureau voor het toelaten van Truvada als PrEP-middel op de Europese markt.

Categorie:
HIV
Tags: