Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Nederland verwelkomt Koning in Amsterdam

23 november 2016 -

Gisteren was het dan eindelijk zover, Koning Willem-Alexander kwam in Amsterdam op bezoek bij het kantoor van COC Nederland ter ere van het 70-jarige bestaan van het COC. Hierbij waren ook voorzitters van de verschillende regionale takken van het COC aanwezig om hem te verwelkomen, waaronder die van Friesland, Leiden, Zwolle, Limburg, en natuurlijk kan onze eigen Peter de Ruijter daarbij niet ontbreken. Hij heeft dan ook de bijeenkomst zelf mogen meemaken van dichtbij.

In gesprek met de Koning

Tijdens deze bijzondere gelegenheid hebben ze met de Koning gepraat over de activiteiten en werkzaamheden door de vrijwilligers bij de verschillende lidverenigingen die het COC rijk is. Daarnaast is er ingegaan op het belang van het activeren en zichtbaar maken van mensen uit de lokale gemeenschap. Peter beschrijft dat de Koning erg geïnteresseerd was en geïnformeerd het gesprek aanging.

Een primeur voor LHBT-organisaties wereldwijd

COC Nederland is met haar 70-jarige bestaan de oudste nog bestaande LHBT-organisatie ter wereld. Het was gisteren niet alleen voor het eerst dat het COC bezocht werd door een staatshoofd, maar waarschijnlijk ook voor het eerst in de wereld dat een regerend vorst een LHBT-organisatie bezoekt.

Gerda Tolk (Ambassadeur van Roze 50+) vindt dit dan ook heel bijzonder: “Ik heb ooit Koningin Juliana ontmoet (…) maar niet in dit verband, daar was toen nog geen spráke van.”

Van L-R:  Peter de Ruijter (Amsterdam), Ilja de Jonge (Zwolle), Juul van Hoof (Movisie), Niels van der Spijk (Leiden), Gerda Tolk (Roze 50+), Linda Linssen (COC Voorlichter), Cees van Baalen (Friesland)

Van L-R: Peter de Ruijter (Amsterdam), Ilja de Jonge (Zwolle), Juul van Hoof (Movisie), Niels van der Spijk (Leiden), Gerda Tolk (Roze 50+), Linda Linssen (COC Voorlichter), Cees van Baalen (Friesland)

De laatste tijd en zeker het afgelopen jaar zijn er veel gebeurtenissen geweest, zowel regionaal hier in Amsterdam als internationaal, die een schok onder LHBT’ers teweeg hebben gebracht. Het is dan ook weer goed nieuws en tevens een grote stap vooruit voor de gehele gemeenschap dat zoiets als de steun van Zijne Majesteit nu mogelijk is. “Zijn bezoek wordt echt gevoeld als steun in de rug voor al het werk dat vrijwilligers bij COC, maar ook elders doen om LHBT-emancipatie verder te brengen,” aldus Peter de Ruijter.

Categorie:
Homo-emancipatie
Tags:
, , , , ,