Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Seksuele diversiteit bespreekbaar maken..

18 augustus 2014 -

Op 7 augustus presenteerde Movisie de nieuwe, digitale toolkit ‘Bespreekbaarheid seksuele diversiteit’, www.movisie.nl/bespreekbaarheidLHBT. De gratis toegankelijke toolkit is gemaakt voor iedereen die graag ondersteuning wil bij het bespreekbaar maken van seksuele- en genderdiversiteit; buurtwerkers, docenten basisonderwijs en voortgezet onderwijs, sociaal werkers, maar ook bijvoorbeeld vrijwilligers van zelforganisaties. Met name professionals weten vaak niet goed hoe ze het onderwerp LHBT bespreekbaar kunnen maken. De toolkit biedt inspirerende interventies, materialen en methodieken die helpen om dit op een respectvolle manier te doen.

Energie en geld besparen

Juul van Hoof, een van de ontwikkelaars van de Toolkit: ‘Wij merken als adviseurs van veel gemeenten op het gebied van lokaal LHBT-beleid dat mensen vaak niet weten welke materialen en methodieken  er zijn op dat gebied. Om die reden worden er soms aanpakken ontwikkeld die bijna hetzelfde zijn als wat er al is. Dat is zonde van de energie en het geld. In onze toolkit zijn heel veel verschillende interventies te vinden die hierbij kunnen helpen, of die ingehuurd kunnen worden. Op scholen, in zorginstellingen, door jongerenwerkers of andere sociaal werkers.”

Makelaar tussen vraag en aanbod

De toolkit ‘Bespreekbaarheid seksuele diversiteit’ is een digitale vindplaats. Aan de hand van verschillende zoektermen kunnen bezoekers vinden wat het beste bij hun situatie past. Of het nou om een activiteit in een verpleeghuis voor ouderen is, of een les voor toekomstige jongerenwerkers. De toolkit biedt interventies, materialen en methodieken als interactief theater, fototentoonstellingen, lespakketten voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Gebruikers kunnen zoeken aan de hand van trefwoorden als ouderen, scholieren, multicultureel. De toolkit verwijst door naar de sites en informatie van de organisaties zelf, en werkt als een makelaar tussen vraag en aanbod.

Effectiviteit
Nieuwe tools voor de toolkit ‘Bespreekbaarheid seksuele diversiteit’ kunnen aangemeld worden via: http://www.movisie.nl/formulier/lhbt-toolkit. De voorwaarde om opgenomen te worden is dat het een landelijk in te zetten interventie betreft, dat ze nog steeds beschikbaar zijn en dat het hoofdthema seksuele- en/of genderdiversiteit is. Juul van Hoof: “De meeste tools bestaan al wel een tijdje, maar echt bewezen effectief zijn er nog maar heel weinig. Gelukkig werken we samen met een aantal ontwikkelaars om hun producten en interventies op effectiviteit door te lichten, zodat we straks veel meer gebruik gaan maken van die interventies die ook echt bewezen effectief zijn.’

Sinds 7 augustus onlineMovisie - COC Amsterdam
De toolkit ‘Bespreekbaarheid seksuele diversiteit’ bestaat uit achtergrondinformatie, methodieken en materialen om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. Ook bevat de toolkit informatie over opvang en ondersteuning. Waar dat van toepassing is, staat de geschikte doelgroep expliciet vermeld. U kunt ook filteren op categorie. Vanaf 7 augustus is de LHBT-toolkit officieel online: www.movisie.nl/bespreekbaarheidLHBT.

Categorie:
Homo-emancipatie
Tags:
, , , ,