Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Jezelf kunnen zijn in Nieuw-West

6 november 2013 -

Jezelf kunnen zijn - COC AmsterdamJezelf Kunnen Zijn In Nieuw-West: hoe doorbreken jonge Amsterdammers het taboe rond homoseksualiteit? 

Hoe doorbreken jonge Amsterdammers het taboe rond homoseksualiteit? En hoe kunnen zij andere bewoners van Nieuw-West inspireren? Deze vragen staan centraal tijdens de vierde werkconferentie “Jezelf Kunnen zijn in Nieuw-West”.

Datum: 14 november 2013
Tijd: 18:00 –  21:30 uur
Locatie: Stadsdeelkantoor Pieter Calandlaan 1 Amsterdam

Al meerdere jaren zet Nieuw-West in op homo-emancipatie. Bespreekbaar maken van homoseksualiteit wordt inmiddels niet meer vreemd gevonden. Jonge Amsterdammers nemen initiatieven om homoseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken en manifesteren zich in de stad. Er ontstaat een nieuwe voorhoede van (biculturele) rolmodellen, hetero- en homoseksueel. Tegelijkertijd merken we dat er ook terugtrekkende bewegingen zijn bij sommige bewoners in Nieuw-West. Cultuur en religie spelen daarbij onder andere een rol. Hoe kan deze nieuwe voorhoede een belangrijke rol vervullen in Nieuw-West en wat kunnen wij hiervan leren? Heb jij zelf ideeëen over hoe het taboe te doorbreken of wil je je laten inspireren, kom en praat mee. Iedereen is van harte welkom.

De Nederlands-Egyptische politicoloog en publicist Monique Samuel vertelt over haar eigen strijd om zichzelf te kunnen zijn, zowel hier als in het Midden-Oosten. Vervolgens kan iedereen deelnemen aan vier inspirerende workshops. De Roze bril: waarin jonge en oudere homoseksuele mannen en lesbische vrouwen zelf de pijnpunten in Nieuw-West benoemen en bespreken wat zij zelf kunnen doen. Jongeren aan zet: hoe kan de energie van jonge Amsterdammers andere generaties aansteken? Wat is daarvoor nodig? Ouders betrokken: welke methodieken werken om ouders te betrekken? Wat kunnen jongeren hierin betekenen? Samen voor elkaar: hoe vang je elkaar op in je eigen buurt?

In de bijlage vindt u het volledige programma.

Wij nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Deelname is gratis. Er is plaats voor maximaal 80 mensen. Aanmelden is zeer gewenst. Dit kan uitsluitend per mail, via: chris@connectingdifferences.nl
Voor meer informatie kunt u bellen met 06 – 48792537.

Categorie:
Homo-emancipatie, Jongeren
Tags:
, , , , ,