Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

MEET Respect 2 LOVE!

26 oktober 2013 -

Respect2Love - COC Amsterdam

LHBT’s uit migrantenkring hebben het zwaar. Naast dat ze in directe kring met conservatieve, religieuze en cultureel bepaalde opvattingen, vooroordelen en homofobie te maken hebben, sluiten ze niet altijd goed aan op wat er wel voor LHBT’s wordt georganiseerd in Nederland. Hun positie is daardoor veel meer kwetsbaar dan die van autochtone LHBT’s. Dat ziet de overheid ook en die maakt daarom –en na jaren van lobby door COC- nu steeds meer werk van de issues onder LHBT’s uit etnische kring (de groep wordt op verschillende manieren aangeduid).

Respect 2 Love is een succesvolle poging van COC Nederland om deze groep aan zich te binden. Dit heeft geleid tot een levendige en sterke ‘community’, een hoop door hen zelf georganiseerde activiteiten, een aantal sterke rolmodellen, vrijwilligers en activisten en heel veel zichtbaarheid! Maar ook veel interesse vanuit de overheid, media en andere partijen. Respect 2 Love is sterk in Amsterdam maar we willen nu de schouders zetten op Respect 2 Love lokaal in te bedden. Net als bijvoorbeeld Jong & Out biedt Respect 2 Love mogelijkheden om een succes te worden buiten Amsterdam. Tijdens de LWFZ willen we jullie in de parallelsessie kennis laten maken met Respect 2 Love, met de issues en wensen van de doelgroep (ze zullen er zelf bij zijn), en willen we met jullie van gedachten wisselen over de mogelijkheden om Respect2 Love lokaal op te zetten, in veel gevallen kennen wij vrijwilligers uit de doelgroep die best bereid zijn om met jullie in jullie stad na te denken over het opzetten van Respect 2 Love. Er is ondersteuning vanuit het landelijke Respect 2 Love project maar ook steeds meer op lokaal niveau. Zo hebben de G4 gemeenten (Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam) geld gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om serieus aan de gang te gaan met de doelgroep. Dit biedt een hoop interessante kansen ook in andere steden.

De sessie is een afwisselende presentatie en gesprek met jullie door vrijwilligers van Respect 2 Love.

Voor wie is deze sessie: Iedereen die zich de positie van LHBT’s uit migrantenkring aantrekt. Schrijf je in via: mshirwa@coc.nl

Categorie:
Homo-emancipatie
Tags:
, , , , , ,