Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Aanslag op gayclub in Orlando

13 juni 2016 -

Afgelopen zondag heeft de 29-jarige Amerikaan Omar Mateen een aanslag gepleegd op de gayclub Pulse in Orlando. Zeker 50 mensen werden doodgeschoten en nog eens 53 anderen raakten gewond.

COC Amsterdam betuigt haar medeleven met slachtoffers en nabestaanden van het vreselijke schietincident in Gay Club Pulse in Orlando, Florida. Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam:
“Het leed dat slachtoffers, partners, vrienden en familie is aangedaan is niet te bevatten. Bij deze afschuwelijke gebeurtenis heeft homofobie naar het zich laat aanzien een belangrijke rol gespeeld. Vermoord of voor het leven getekend alleen om wie je bent en van wie je houdt. Diep tragisch en onbegrijpelijk.”

Boos om zoenende mannen
De aanslag vond plaats om 2.00 uur lokale tijd toen er veel mensen in de club aanwezig waren. Omar Mateen schoot met een automatisch geweer willekeurig in het rond. Na het lossen van de schoten ging hij kort naar buiten. Vervolgens ging hij weer naar binnen en gijzelde een grote groep mensen. Om 5.00 uur is een arrestatieteam de club binnengevallen, Zij schoten de dader dood, een agent raakte lichtgewond. De vader van de dader maakte zondagmiddag bekend dat zijn zoon boos zou zijn geworden toen hij een paar maanden geleden twee mannen met elkaar zag zoenen in Miami.

IS eist de aanslag op
Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag opgeëist. Zij beweren dat een ‘strijder van IS’ de aanslag heeft uitgevoerd. Omar Mateen was bekend bij de FBI en stond op een lijst met IS-sympathisanten. De federale dienst heeft hem twee keer ondervraagd, maar het onderzoek naar Mateem werd gesloten.

Het is de dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de VS uitgevoerd door een enkel persoon. Het dodental van vijftig mensen loopt mogelijk nog op. Een aantal slachtoffers is in kritieke toestand opgenomen.

Gewapende man onderweg naar gay pride LA
In Los Angeles is een man opgepakt die vuurwapens en mogelijk explosieven bij zich had en op weg was naar het homofeest LA Pride in West-Hollywood. De FBI onderzoekt de zaak. Het is niet duidelijk of er een verband is met de schietpartij in de homoclub in Orlando.

Categorie:
Buitenland, COC Amsterdam e.o., Discriminatie, Geloof & cultuur, Internationaal, Veiligheid
Tags:
, , , ,