Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Route Roze Filmdagen 2017

3 maart 2017 -

Vanaf donderdag 9 maart tot en met zondag 19 maart is Het Ketelhuis de place to be voor een zeer divers aanbod aan LHBTQ-films tijdens de 20e editie van de Roze Filmdagen. Ook bij deze jubileumeditie is er een COC filmroute. Dit jaar is het thema ‘Rainbowfamilies’. Wij belden met Ben Hassing die sinds een paar jaar namens COC Amsterdam helpt met het coördineren en uitzoeken van deze route én met het regelen van de speciale COC-voorstelling.

“We hebben voor dit thema gekozen omdat het heel actueel is en hebben het aangevuld met lange en korte films en documentaires over hoe er in andere landen en werelddelen mee omgegaan wordt”, legt Ben uit. “Er zijn binnen de LHBTQ-gemeenschap best veel mensen die met het idee spelen om een gezin te stichten in welke vorm dan ook. Dan is het belangrijk dat je weet in wat voor soort situaties je terecht kunt komen en wat je rechten zijn. De Nederlandse documentaire Het Zaad en de 11 Eitjes die aansluitend op onze openingsfilm wordt vertoond, geeft de actuele stand van zaken in Nederland weer.”

De openingsfilm van de COC route is dit jaar ‘A Holy Mess’, een film waarin de traditionele families van een homostel tijdens de feestdagen worden verrast met de mededeling dat er gezinsuitbreiding op komst is. Deze film is op vrijdag 10 maart exclusief en gratis te zien voor COC leden en vrijwilligers (aanmelden kan nog tot maandag 6 maart zolang er plaats is!) Ben: “Het is een luchtige komedie over een serieus onderwerp dat gelinkt is aan de COC filmroute. Het is bovendien een leuke gelegenheid om elkaar te zien, een drankje te doen en na te praten over de film.”  Over de vraag welke film hem in de afgelopen jaren het meeste is bijgebleven hoeft hij niet lang na te denken. “Dat is absoluut de openingsfilm van de COC route van twee jaar geleden. Ik had die film zelf nog niet gezien en de film opende met een best wel heftige seksscène. Ik had geen idee of dat de hele film zo door zou gaan maar gelukkig viel het mee.”

Voor verdere filmtips verwijst Ben naar de site en de filmkrant van de Roze Filmdagen. Zijn persoonlijke tip is (naast onze openingsfilm) de documentaire ‘Het Zaad en de 11 eitjes’ die vrijdag 10 maart aansluitend te zien is aan de COC-openingsfilm. “Een verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstelling van een homostel met een kinderwens. Aansluitend aan deze première is er namelijk een Q&A en paneldiscussie met de makers van de documentaire.”

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Cultuur, Evenement, Festival, Festivals, Homo-emancipatie, In de media, Internationaal
Tags:
, , , , ,


  • Recente berichten