Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Feestelijke lancering Nederlands-Marokkaanse LHBTI-platform Pink Marrakech 

4 februari 2019 -

‘Als LHBTI-er met Marokkaanse achtergrond sta je niet meer alleen’

Het Nederlands Marokkaanse LHBTI-platform, stichting Pink Marrakech, viert op 9 februari de feestelijke aftrap van het platform in het Lloyd hotel. Pink Marrakech is sinds september 2018 officieel een stichting.

Initiatiefnemer Nassiri Belaraj (44), een geboren en getogen Nederlander met Marokkaans bloed, heeft er zelf 25 jaar over gedaan om uit de kast te komen.    

Het platform is al sinds 2017 actief. ‘’Onze activiteiten nemen toe en steeds meer mensen, zoals hulpverleners, weten mij en de kring die ik heb opgebouwd, te vinden voor ondersteuning ‘’, aldus Belaraj, directeur van de Stichting. Het wordt tijd om het professioneler aan te pakken zodat we echt een verschil kunnen maken voor LHBTI-ers met een Marokkaanse achtergrond en hun omgeving. Door de lancering van stichting Pink Marrakech komen we nog beter tegemoet aan de soms onuitgesproken vraag van LHBTI-ers en kunnen we taboes doorbreken. Als LHBTI-er met Marokkaanse achtergrond sta je niet meer alleen en kun je een veilige haven vinden bij stichting Pink Marrakech.”    

Verschillende activiteiten  

Pink Marrakech organiseert al langer activiteiten op verschillende plekken en in verschillende vormen zoals de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride, voorlichting op scholen en themabijeenkomsten.  

De stichting heeft een flinke kring vrijwilligers opgebouwd van mensen die door Pink Marrakech uit de kast zijn gekomen en nu anderen willen helpen. Maar ook moeders, vaders en vrienden van LHTBI-ers willen iets betekenen voor de doelgroep.  

Ook werkt Pink Marrakech aan een netwerk van opvangmogelijkheden en psychologen. De politie kan een beroep op het platform doen als mensen gevaar lopen binnen de Marokkaanse gemeenschap als LHBTI-er. Helaas gebeurt het nog steeds dat Marokkaanse LHBTI-ers in gevaar zijn als ze uit de kast willen komen.    

Website live 

Bij de aftrap van de stichting gaat ook de website van Pink Marrakech in de lucht. De stichting is al te vinden op verschillende social media maar die bieden te weinig veiligheid voor LHBTI-ers in een kwetsbare positie. Een website biedt die veiligheid wel. Mensen kunnen de site anoniem bezoeken en discreet (direct) ondersteuning krijgen voor vragen en hulp. Het platform gaat dit onder meer doen door peer-consultatie en peer-support. Verder deelt Pink Marrakech ervaringsverhalen op de site en kunnen scholen, verenigingen en moskeeën er lesmateriaal downloaden om voorlichting te geven.  

Categorie:
Amsterdam, Cultuur, Discriminatie, Geloof & cultuur, Homo-emancipatie, Internationaal, Jongeren, Jouw belangen, Multicultureel, Voorlichting
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,