Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Internationaal programma bij nieuwe editie TranScreen

11 september 2017 -

AMSTERDAM – TranScreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan en heeft een uitgebreid programma klaar staan. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.

Een bijzondere, culturele aanbeveling dit jaar is het AKS programma, in samenwerking met het International Minorities Festival. Hier worden vier films vertoont en er zijn filmmakers en activisten aanwezig uit Pakistan en Denemarken. Neeli Rana, Kami Sid en Saadat Munir gaan met het publiek in gesprek over trans* identiteiten door de geschiedenis heen in Zuid-Azië. Kami Sid was eerder onderdeel van TranScreen: vier jaar geleden werd een documentaire over haar vertoond. Dit jaar keert zij terug voor dit bijzondere programma.

De openingsfilm dit jaar is My Nature, een fictieve documentaire over de ontdekkingsreis die Simon maakt na zijn transitie. De film speelt zich af in Italië en biedt prachtige beelden van de landschappen van Umbrië. Terwijl Simon door Italië reist, leert hij zichzelf beter kennen en zijn verleden onder ogen te komen. Een prachtige film die zichzelf met recht de openingsfilm mag noemen.

Maatschappijkritisch is het programma rondom de documentaire MAJOR! over de Amerikaanse, zwarte, trans* activiste Miss Major. De film toont de vele kanten van het leven als zwarte transvrouw in de Verenigde Staten en schuwt de moeilijke onderwerpen niet. Aansluitend zal een discussiepanel volgen waarin kritisch wordt gekeken naar intersectionaliteit in de Nederlandse trans* gemeenschap en de manieren waarop de verhalen van minderheden uit de geschiedenis worden geschreven.

Bezoekers kunnen deze editie een steentje bijdragen aan de inclusiviteit van het festival. Bij aankoop van een kaartje kan geld worden gedoneerd voor een extra kaartje. Deze vrijkaarten worden beschikbaar gesteld aan vluchtelingen die anders niet in de gelegenheid zijn om het festival te bezoeken. Zo wordt het festival toegankelijk voor een nog breder publiek. 

Daarnaast zijn vele filmmakers uit de hele wereld aanwezig bij TranScreen. Uit Vietnam komen Le Quoc Phong, protagonist uit Finding Phong, en Nguyen Bao Chau, een activist voor transgender rechten. Rosida Peace, producent van de film Kurneqiz, komt over uit Koerdistan. De Transketeers uit Nederland verzorgen een programma en Lasse Långström uit Zweden geeft een Q&A na de vertoning van zijn film. Kortom, een internationaal gezelschap met een uiteenlopend aanbod aan films.

Zie hier het programma of kijk op de site van TranScreen voor meer info.

 

[Tekst en beeld | TranScreen]

Categorie:
Amsterdam, Cultuur, Internationaal
Tags:
, , , ,