Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'I Amsterdam\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Nog zeker drie jaar geen homohuwelijk in Australië

13 oktober 2016 -

Het leek zo dichtbij, maar de invoering van het homohuwelijk in Australië gaat in ieder geval de komende drie jaar niet gebeuren. De oppositiepartij Labour houdt de plannen voor een referendum hierover tegen.

De centrumrechtse regering van Australië wil het hele land laten stemmen over het homohuwelijk. Het referendum zou in februari van volgend jaar moeten plaatsvinden. Er moet echter steun zijn van enkele oppositieleden, omdat de regering van premier Malcom Turnbull slechts een meerderheid heeft van één zetel in het Lagerhuis en geen meerderheid in het Hogerhuis. Verschillende parlementsleden hadden al aangegeven om een referendum niet te steunen.

Turnbull liet eerder weten, dat als het voorstel voor een referendum er niet doorheen zou komen, er geen nieuw wetsvoorstel in het parlement komt tot de volgende verkiezingen. Die staan pas gepland in november 2019 en daarom kan het nog zeker drie jaar duren voordat het mogelijk is voor stellen van hetzelfde geslacht om te trouwen in het land. De Labourpartij is wel voor de invoering van het homohuwelijk, maar vindt dat dit besluit door het parlement moet worden genomen en niet middels een referendum. Uit peilingen van persbureau Reuters blijkt dat 61 procent van de Australiërs voor invoering van het homohuwelijk is.

Categorie:
Discriminatie, Gay Pride, Homo-emancipatie, In de media, Internationaal
Tags:
, , , ,