Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Column van A.S.V.Gay

5 juni 2016 -

Op zaterdag 21 mei heeft A.S.V.Gay het inmiddels jaarlijks terugkerende symposium georganiseerd. Dit jaar was het thema “minderheden binnen de minderheid”. Dit leverde een interessant scala aan sprekers op waarbij de onderwerpen varieerden van biseksualiteit tot biculturele LHBT-moslims en van regenbooggezinnen tot het aseksualiteitsspectrum.

Naast de plenaire sprekers waren er workshops waarin aandacht was voor LHBT-vluchtelingen, Gay-Straight Alliances, Weg van de Kerk over club Church, verstandelijk beperkte LHBT’s en bewustwording van privileges op allerlei vlakken.

Er was een tendens merkbaar in de lezingen en workshops: acceptatie van specifieke kleinere minderheden heeft nog een lange weg te gaan. Daarbij hebben mensen die onder meerdere minderheden vallen het extra moeilijk door onder andere wederzijdse uitsluiting. Wel was het erg mooi om te zien hoe er een sfeer van erkenning en empathie was onder de bezoekers en sprekers van het symposium.

Indrukwekkend was ook de spreker van de John Blankenstein Foundation die het nog altijd grote taboe op homoseksualiteit in de voetbalwereld aankaartte. Op een vraag uit het publiek of meer aandacht voor genderdiversiteit misschien een volgende goede stap zou zijn, kwam een hartverwarmend “bel me, vertel me over je ervaringen en dan gaan we daar wat mee doen”. We zijn blij en trots dat we als studentenvereniging hebben kunnen bijdragen aan deze bijeenkomst!

Categorie:
Jongeren
Tags:
,