Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Einde en begin bij A.S.V.Gay

26 september 2016 -

Column – Nog altijd nagenietend van een hysterische EuroPride begint het huidige bestuur van A.S.V.Gay aan hun laatste fase. Dat betekent veel afscheid nemen. Afscheid van leuke externe contacten, zoals besturen van andere Amsterdamse en LHBTQ-studentenverenigingen in Nederland, maar ook afscheid van uitpuilende e-mailaccounts, takenlijstjes en honderden ongelezen berichten in groepsgesprekken op Whatsapp.

Daarnaast kunnen we terugkijken op een prachtig jaar. We hebben als bestuur wat terug kunnen doen voor de vereniging die zoveel voor ons betekend. Zo hebben we voor het eerst stappen gezet om een fijnere omgeving te worden voor mensen die buiten de twee grootste groepen vallen (lesbische vrouwen en homoseksuele mannen). Ook hebben we meer sponsorgeld binnengehaald dan ooit en laten we steeds vaker van ons horen in de media via columns en reportages.

Dankzij een werkgroep is er de mogelijkheid gekomen om een eigen ‘gezelschap’ op te richten voor meer onderlinge binding. We hebben talloze leuke activiteiten gehad en zijn dit jaar op reis gegaan naar Bremen, Brugge en Maastricht. En wat was het weer geweldig om opnieuw deel te nemen aan de Canal Parade, die ondanks eerdere uitloting tóch nog door mocht gaan! Tot slot vormt ieder lid, oud of nieuw, die nog eens zegt hoe fijn ze het vinden om bij A.S.V.Gay te zijn, een hoogtepunt op zichzelf.

Maar bij een einde hoort clichématig ook een nieuw begin, zo ook voor A.S.V.Gay. Op 4 oktober zal het bestuur worden opgevolgd door een nieuw, razend enthousiast zestal, dat staat te popelen om de vereniging het komende jaar in goede banen te leiden. Voor onszelf is er ook een nieuw begin: ineens kunnen we weer gaan genieten van alle leuke A.S.V.Gay-activiteiten zonder er zelf eindverantwoordelijk over te zijn. En we hebben ineens weer tijd voor commissies!

Maar vóór dat moment houdt het einde van het bestuursjaar vooral nog een ander nieuw begin in: dat we weer een nieuwe lichting studenten mogen verwelkomen. Nog één keer zetten we open borrels op touw, openen we de inschrijvingen en zullen we een fantastische introductietijd beleven met alle nieuwe leden.

Categorie:
Jongeren
Tags:
, , , ,