Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Coming Out Dag: kan jij iedere dag jezelf zijn?

11 October 2016 -

Op dinsdag 11 oktober is het Coming Out Dag. Met deze dag benadrukken we dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Meer dan 130 gemeenten hebben aangekondigd om de regenboogvlag te hijsen en dat is een record! Ook veel scholen, sportclubs, maatschappelijke instellingen, provinciehuizen en ministeries doe mee!

De regenboogvlaggen worden landelijk tussen 16.00 en 17.00 uur gehesen. COC Amsterdam roept iedereen op om foto’s te delen van regenboogvlaggen in het land! Gebruik hierbij de hashtag #comingoutdag2016 zodat iedereen ze kan zien op social media.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor LHBT’s. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Nationale Coming Out Dag
In 2009 riep, op initiatief van het COC, de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober uit tot Nationale Coming Out Dag, om daarmee de sociale acceptatie van LHBT’s te bevorderen. Al sinds 2008 heeft een aantal zogenaamde Regenbooggemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement van lokale bestuurders, die zich hiermee ambassadeurs tonen voor verbetering van de positie van LHBT-medeburgers.

Categorie:
COC Amsterdam e.o., Discriminatie, Evenement, Homo-emancipatie, In de media, Jouw belangen, Veiligheid
Tags:
, , ,