Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Kom langs bij Cocktail Events COC Amsterdam!

7 november 2019 -

Cocktail Events organiseert elke maand een activiteit in Amsterdam voor LHBTI-nieuwkomers. Deze kan informatief zijn (zoals een voorlichting van de GGD over seks en drugs), of een leuk evenement in de stad waarbij iedereen zichzelf kan zijn, vaak gepaard met een drankje en een hapje. Bezoekers komen niet alleen uit de buurt van Amsterdam, maar uit alle delen van het land. De activiteiten van Cocktail Events zijn voor veel bezoekers de hoogtepunten in de maand. Met name het sociale aspect, het jezelf thuis voelen, jezelf kunnen zijn, gezien worden en vrienden maken, is voor bezoekers heel belangrijk. “Het is mooi om te zien, hoe we samen een groep vormen, waarin iedereen zich een stukje vrijer en beter voelt op onze activiteiten”, aldus teamleider Anne Bakhuizen.     

Dit alles wordt georganiseerd door een heel internationaal en divers team van enthousiaste vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten: Nathan (Brazilië), Louis (Luxemburg), Vladimir (Rusland), Omar (Egypte), Janneke en Anne (NL).   

Laatste evenementen 

In september was ons Juridische Event. Een Cocktail Event wordt gemiddeld door 60 tot 70 bezoekers bezocht, maar deze avond waren er maar liefst 90 bezoekers aanwezig! Elk jaar wordt er zo’n avond georganiseerd, maar dit keer bleek de vraag extra groot. Er zijn lange wachttijden bij de IND, het is geen uitzondering dat je een jaar moet wachten om überhaupt met de procedure te beginnen. Er is sprake van veel onwetendheid en onzekerheid over de asielprocedure binnen de groep. Aanwezig waren twee advocaten: Joanne Nijland (Prakken d’Oliveira) en Erik Hagenaars (Jans & Hagenaars advocaten), en activist van LGBT Asylum Support Sandro Kortekaas.  

Na een korte introductie van de gasten werd er een gezamenlijke brainstormsessie in de groep gehouden, om erachter te komen welke vragen er leefden en daarna werd men in kleinere groepen opgedeeld zodat ze zo laagdrempelig mogelijk vragen konden stellen. Er waren heel veel vragen, dus men was heel blij dat ze die konden stellen. Kortom, het was een erg nuttige en broodnodige avond.  

Daarnaast is het team van Cocktail Events, versterkt door Maxim en Prossy (een tweetal trouwe bezoekers van onze activiteiten), aanwezig geweest op de Open Dag van AZC-Amsterdam. Cocktail Amsterdam is blij dat hier elke dag de regenboogvlag wappert!  

22 oktober gingen we film kijken in het Amsterdam Museum over de Gay Games ’98 en borrelen in Café Sarein. 

Wat staat er nog meer op de planning?  

In november is het Tropenmuseum aan de beurt, we gaan de tentoonstelling What a Genderful World bezoeken en een hapje eten. Ben jij een LHBTI-nieuwkomer en wil je graag deelnemen aan onze activiteiten: ga naar www.cocktailevents.nl en word lid van de Facebookgroep! 

Categorie:
Multicultureel
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,