Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Demonstreer mee voor vergoeding KID!

5 maart 2019 -

Het zal jullie niet zijn ontgaan, maar onlangs is er plotseling besloten dat kunstmatige inseminatie met donorzaad niet meer wordt vergoed voor vrouwenstellen en single vrouwen. Op zaterdagmiddag 9 maart vindt daarom de Women’s March Amsterdam plaats. Activisten, COC Nederland, Meer dan Gewenst, NVOG en BamMam grijpen de gelegenheid aan om te demonstreren voor behoud van de vergoeding van KID voor vrouwenparen en single vrouwen.

De Women’s March Amsterdam start op zaterdag 9 maart om 12:30 uur op de Dam in Amsterdam en duurt tot 15u00.

De activisten en deelnemers van Meer dan Gewenst, NVOG, BamMam en COC verzamelen om 12:00 uur op het nabijgelegen Beursplein en sluiten om 12:30 uur aan op de Dam. Iedereen is van harte uitgenodigd om zaterdag mee te demonstreren. Kijk HIER voor meer informatie en aanmelden (niet verplicht).

De activisten en deelnemers van Meer dan Gewenst, BamMam, Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en COC willen dat minister Bruins (Medische Zorg) Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad (KID) voor vrouwenstellen en single vrouwen blijft vergoeden. Bruins maakte onlangs bekend dat hij een einde maakt aan de vergoeding uit de basisverzekering van KID voor deze groep.

Volgens de organisaties leidt dit besluit tot discriminatie van vrouwenparen en single vrouwen. 

‘KID wordt wél vergoed als een man een vrouw niet kan bevruchten, maar niet als een vrouw een vrouw niet kan bevruchten of als er geen sprake is van een partner. Dat is onacceptabel,’ vinden de activisten en Meer dan Gewenst, NVOG, BamMam en COC.

Ook moeten vrouwen nu halverwege hun behandeling stoppen en er worden met terugwerkende kracht rekeningen verstuurd door verzekeraars. Kortom, er gaat een golf van verdriet, boosheid en ontzetting door Nederland.

De organisaties wijzen op de gezondheidsrisico’s voor vrouw en kind dat het gebruik van donorzaad zonder KID en tussenkomst van een arts met zich mee kan brengen. Ook kan bevruchting met donorzaad zonder KID leiden tot onduidelijkheid over de afstamming van het kind.

Petitie

Een groep vrouwen startte op 1 maart met steun van COC, Meer dan Gewenst, NVOG en BamMam een petitie voor behoud van vergoeding van KID. Die is inmiddels door vele tienduizenden mensen getekend. VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, D66 en andere partijen in de Tweede Kamer uitten de afgelopen dagen hun zorg over het besluit van minister Bruins.

Lees hier ook het originele bericht van stichting Meer dan Gewenst.

 

[Tekst: COC NL en stichting Meer dan Gewenst (geredigeerd)]

Categorie:
Oproepen
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,