Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Communicatie

De afdeling communicatie zorgt dat de website, facebook en twitter up-to-date zijn. De redacteurs interviewen vrijwilligers, gaan naar bijeenkomsten en schrijven artikelen hierover. Daarnaast zorgt het team dat de COC Amsterdam agenda compleet is.

Heb je een mooi verhaal dat je wilt delen met het COC Amsterdam,  of een activiteit voor op de agenda, mail naar: communicatie@cocamsterdam.nl

Stadscoördinatoren

Om op wijkniveau activiteiten te ondersteunen en nieuwe initiatieven te ontplooien organiseert COC Amsterdam zich ook decentraal en stadsdeelgericht. Een prettige leef- en woonomgeving voor LHBT+’s betekent dat stadsdelen, wijken en uiteindelijk elke straat in Amsterdam LHBT+-vriendelijk zullen zijn.
Voor contact: info@cocamsterdam.nl

Team Vrijwilligerszaken
Team Vrijwilligerszaken van COC Amsterdam houdt zich bezig met het werven van vrijwilligers, het voeren van kennismakingsgesprekken met potentiele vrijwilligers, het onderhouden van contact met coördinatoren die vrijwilligers in hun team opnemen en met het binden van vrijwilligers aan de organisatie.

Onze doelgroep omvat vanzelfsprekend als eerste alle vrijwilligers van COC Amsterdam, maar daarnaast ook het nog niet aangeboorde vrijwilligerspotentieel voor COC Amsterdam . Ons doel is om vrijwilligers voor COC te werven en te behouden.

De vrijwilligers zorgen ervoor dat de organisatie kan blijven functioneren. Het is van groot belang dat vrijwilligers een goed gevoel hebben bij het doen van hun vrijwilligerswerk. Dus dat zij vaardigheden opdoen en zich onderdeel van een groter geheel voelen.

Vrijwilliger worden, mail naar: vrijwilligerszaken@cocamsterdam.nl