Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Bob Angelo penning naar Wielie Elhorst

19 maart 2014 -

bob angelo penningDe Bob Angelo penning voor bijzondere verdiensten in de homobeweging is uitgereikt aan Wielie Elhorst. Hij was jarenlang voorzitter van het LKP, de koepel van de christelijke LGBT organisaties.

Hij werd verrast tijdens zijn afscheidsreceptie op 15 maart, door Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland.

Elhorst heeft deze Bob Angelo penning ontvangen vanwege zijn grote inzet en de vele resultaten die hij in zijn 10 jarig lidmaatschap van het bestuur van het LKP, waarvan ruim 8 jaar als voorzitter, heeft bereikt voor de christelijke LHBT beweging.
Heleen de Boer, vice voorzitter van het LKP: “Wielie ontvangt deze penning zeer terecht en het is hem absoluut van harte gegund. Zo heeft hij zich gedurende zijn hele bestuursperiode keihard ingezet voor de christelijke LHBT beweging door (nieuwe) initiatieven te nemen om enerzijds bij alle kerken en kerkleiders continu te appelleren op hun verantwoordelijkheid jegens de christelijke LHBT’s, en anderzijds ook de boodschap aan alle LHBT’s uit te dragen, dat christen- en LHBT-zijn in het geheel niet behoeft te botsen.”

wielieBlijvende betrokkenheid
Elhorst stopt niet helemaal: hij blijft betrokken bij de organisatie van de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam en een wake op IDAHO, International Day Against Homophobia en Transphobia, in Amsterdam op 17 mei a.s. Daarnaast blijft hij, als agendalid van het LKP-bestuur, lid van de Working Group van het Europees Forum van christelijke LHBT-groepen, die de uitvoering van het door het ministerie van OCW ondersteunde project ‘Breathing the Spirit’ begeleidt.

De Bob Angelo Penning is in 1991 door het COC ingesteld. Enerzijds als postume hommage aan COC-oprichter Niek Engelschman (1913-1988) en anderzijds om jaarlijks personen, groepen of organisaties te eren met bijzondere verdiensten qua LGBT-emancipatie.

wielie 1

Categorie:
Discriminatie, Geen categorie, Homo-emancipatie, Politiek, Religie
Tags:
, , , , , , ,