Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC: meer actie tegen antihomogeweld

12 mei 2014 -

cocnedCOC wil maatregelen tegen forse toename antihomogeweld

COC Nederland wil stevige maatregelen van minister Opstelten (Veiligheid) tegen anti-LHBT* geweld. Volgens een politierapport is het aantal meldingen van LHBT-discriminatie bijna verdubbeld. De belangenorganisatie spreekt op maandag 12 mei met de minister. Verdubbeling
Volgens de meest recente POLDIS rapportage van de politie verdubbelde het aantal meldingen van LHBT-discriminatie bijna, van 623 in 2011 naar 1.143 in 2012. De forse stijging wijst volgens de onderzoekers op een feitelijke toename, hoewel er mogelijk ook sprake is van toenemende aangiftebereidheid.Politieprioriteit
Het COC wil dat minister Opstelten de bestrijding van discriminatie tot een officiële prioriteit maakt voor zowel de landelijke politie als voor de wijkagent. De politieprioriteiten 2015-218 worden de komende maanden vastgesteld.

Ook pleit de belangenorganisatie voor een landelijke uitrol van Roze in Blauw, een team van de Amsterdamse politie dat zich specifiek richt op de aanpak van anti-LHBT geweld.

Het COC wil verder dat er een hoger wettelijk strafmaximum komt bij zogenaamde haatmisdrijven, delicten met bijvoorbeeld homohaat als motief. Ook de Raad van Europa en de Europese Unie roepen Nederland op om een haatmisdrijfartikel in te voeren. Een dergelijk wetsartikel bestaat bijvoorbeeld al in België.

Transgenders
Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau bleek eerder dat 37% van de transgenders zich niet veilig voelt in de eigen woonomgeving. Het COC stelt voor om transgenderdiscriminatie expliciet strafbaar te stellen in het Wetboek van Strafrecht.

Categorie:
Discriminatie, Homo-emancipatie, Politiek
Tags: