Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Frans Banninck Cocqpenning voor Coos Huijsen

24 maart 2016 -

Coos Huijsen heeft woensdag (23 maart) uit handen van burgemeester Van der Laan de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. Hij krijgt de penning omdat hij zich al meer dan twaalf jaar inzet voor Amsterdam op maatschappelijk vlak.

Huijsen is schrijver, medeoprichter en voorzitter van de stichting Het Blauwe Fonds. Het Blauwe Fonds heeft als doelstelling homo-emancipatie in Nederland te bevorderen.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich meer dan twaalf jaar hebben ingezet voor Amsterdam op cultureel, sociaal, maatschappelijk of economisch gebied met een landelijke of internationale uitstraling. Hij kreeg de penning uitgereikt tijdens de presentatie van zijn boek ‘Homo Politicus’.

Grondwet
Als voorvechter van LHBTQ-rechten heeft Coos Huijsen een bijdrage geleverd aan artikel 1 van de Grondwet. Hij heeft de formulering: ‘… of op welke grond dan ook’ bedacht en legde hiermee de basis voor de Algemene wet gelijke behandeling. Daarin wordt, in tegenstelling tot de Grondwet, homoseksualiteit als non-discriminatiegrond expliciet genoemd.

Huijsen zette zich veelvuldig in voor Amsterdam. Hij was voorzitter van de Amsterdamse Gemeentelijke Werkgroep Homo-Emancipatie van 1985 tot 1986. In de werkgroep zette hij zich in voor het bevorderen van de homo-emancipatie in de maatschappij en het onderwijs in Amsterdam. Hij is daarnaast actief in het organiseren en initiëren van diverse acties op het LHBTQ-gebied.

Amsterdam
Huijssen verhuiste naar de hoofdstad toen zijn moeder hertrouwde. In Amsterdam was de vrijheid er volgens Huijsen toen volop. Huijsen prijst onder andere de algemene gelijke behandeling, het huwelijk voor homoseksuelen en het verbod op weigerambtenaren. Hij noemt dit grote sprongen vooruit.

Categorie:
Amsterdam, Homo-emancipatie, Politiek
Tags:
, , , , ,