Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Internationale coalitie wil actie tegen Tjsetsjenië

29 april 2017 -

Drieëntwintig landen van de Equal Rights Coalition roepen Rusland op tot actie tegen de vervolging van homo- en bimannen in Tsjetsjenië. De oproep kwam tot stand op initiatief van Nederland en Uruguay naar aanleiding van een voorstel van COC Nederland.

De leden van de Equal Rights Coalition roepen Rusland met klem op om een geloofwaardig en onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de het vermoorden, martelen en gevangenzetten van homo- en biseksuele mannen in Tsjetsjenië. De leden van de Coalitie willen dat de mannen worden vrijgelaten en dat de daders aansprakelijk worden gesteld. De complete verklaring vind je hier.

Tot de 23 ondertekenaars van de oproep behoren, naast Westerse landen als Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, ook Centraal- en Oost-Europese landen als Albanië, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Slovenië en Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië, Chili en Uruguay. Juist de brede ondertekening maakt de verklaring relevant.

De verklaring kwam tot stand op initiatief van Nederland en Uruguay, co-voorzitters van de Equal Rights Coalition. COC Nederland deed het voorstel om te komen tot deze verklaring in brieven aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken en in diverse contacten met het ministerie. Ook zette het COC zich, samen met partnerorganisties in het buitenland, de afgelopen dagen in voor een brede ondertekening. Mogelijk volgen er de komende dagen nog meer ondertekenaars.    

De Equal Rights Coalition werd op 14 juli 2016 gelanceerd door Nederland en Uruguay. De deelnemende landen zetten zich samen in voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en intersekse personen wereldwijd.

[Tekst: COC NL | Foto: eerste bijeenkomst Equal Rights Coalitoin juli 2016 op newnownext.com]

Categorie:
Politiek
Tags:
, , , , , ,