Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Cindy Aquino wint Pride Photo Award 2013

20 juni 2013 -

Bond-Cindy-AquinoAmsterdam, 19 juni 2013 – De Filippijnse fotograaf Cindy Aquino is de winnaar van Pride Photo Award 2013. Uit 3.257 inzendingen koos de internationale vakjury een foto uit de serie ‘Bond’. Cindy Aquino was een van de 408 deelnemers uit 48 landen die dit jaar meededen.

De jury: “De winnende foto toont een erg menselijk en intiem moment dat op een zeer liefdevolle wijze wordt verteld.” Cindy Aquino: “Veel van mijn vrienden worden gediscrimineerd om hun seksualiteit en gender identiteit. Ik wil de maatschappij laten zien dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders dood normaal zijn. Zij willen net zoals iedereen liefde vinden, relaties aangaan en gelukkig zijn.”

Over de inzendingen zei de jury: “We waren getroffen door de vele persoonlijke verhalen die de foto’s vertellen. De deelnemers gebruiken fotografie om na te denken over vraagstukken die hen persoonlijk raken. De foto’s zetten de toeschouwers aan het denken over identiteit, liefde en homofobie. De jury waardeerde de positieve persoonlijke verhalen, waarbij opviel dat zwaardere onderwerpen waarmee veel LHBT’s worden geconfronteerd minder sterk vertegenwoordigd waren.

Wij zijn zeer gelukkig met de uiteindelijke selectie. Deze vertegenwoordigt niet alleen fantastische fotografie uit verassend veel culturen maar gaf ons, de juryleden, ook nieuwe inzichten en kennis.” De winnende foto won eveneens de tweede prijs in ‘Extremely Normal’, de thema categorie van 2013. Fotografen konden meedingen in vier categorieën: Documentair, Gender, Open en ‘Extremely Normal’. De volledige lijst met winnaars is te zien op: http://www.pridephotoaward.org/winners-2013

De jurering vond plaats van 17 tot 19 juni in het Amsterdamse Lloyd Hotel. De jury bestond uit juryvoorzitter Stephen Mayes (VK), Isabel Muñoz (Spanje), Colin Jacobson (VK), Giovanna Calvenzi (Italië) en Jane Jackson (VS).

De Pride Photo Award 2013 wordt uitgereikt op vrijdag 23 augustus in de Oude Kerk in Amsterdam. Aansluitend is ook de opening van de expositie. Deze is tot en met 22 september 2013 te zien.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press  Photo. De editie 2013 wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en de stadsdelen, het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, advocatenkantoor Van Doorne, het Lloyd Hotel en het Trut fonds.

Categorie:
Pride Photo Award
Tags:
, , , , , , , , , , , , ,