Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Pride Photo Award lustrum

16 januari 2015 -

‘Stories of Love and Pride’ is het thema van de Pride Photo Award 2015, een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit.

Het idee voor het thema ontstond tijdens de evaluatie van de wedstrijd en de inzendingen van 2014 met de jury. De winnende series van 2014 vertelden relatief veel verhalen van leed en mensen die in moeilijke omstandigheden leven: Rusland, Oeganda, Zuid-Afrika, Indonesië, Bangladesh. Er zaten weinig tot geen verhalen tussen over liefde en intimiteit.

Daarnaast hadden voorheen veel deelnemers het woord ‘Pride’ nogal letterlijk opgevat en foto’s van Pride Parades ingezonden. Het thema van 2015 daagt fotografen uit Pride op een bredere manier te verbeelden: trots zijn op wie jij bent, jezelf kunnen zijn zonder je aan te passen aan wat andere mensen of gemeenschappen vinden hoe je moet zijn: een “echte man” bijvoorbeeld.

Curator, Marga Rotteveel, combineerde deze gegevens tot het thema Stories of Love and Pride voor de aankomende lustrum-editie. Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (International Gay and Lesbian Information center and Archive) en de Stichting Homomonument.

De winnende foto van de Pride Photo Award 2014

De winnaar van Pride Photo Award 2014 was de Britse Parisa Taghizadeh met een foto uit de serie Boy, over haar zoon van vijf die dol is op kleurige ‘meisjesdingen’ als nagellak, kettinkjes en maskers. Haar foto werd door een internationale vakjury geselecteerd uit bijna 3.600 inzendingen.

De wedstrijd start op maandag 20 april en de inzendtermijn sluit op zondag 14 juni 2015. Deze data kunnen nog wijzigen. De Pride Photo Award zal medio augustus worden uitgereikt en de winnende foto’s wordt dan tevens tentoongesteld in de Amsterdamse Oude Kerk. Vorig jaar bezochten een recordaantal van ruim 28.382 mensen de expositie.

http://www.pridephotoaward.org/?lang=nl

Categorie:
Pride Photo Award
Tags:
,