Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016: EuroPride in Amsterdam
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Pride Photo Award maakt jury 2012 bekend

15 mei 2012 -

Pride Photo Award LogoAmsterdam, 15 mei 2012 – Pride Photo Award, de international fotowedstrijd over seksuele- en gender diversiteit, heeft de jury van 2012 bekend gemaakt. De jury van internationale experts op fotografiegebied selecteert van 16 tot 19 juli de winnende foto’s en fotoseries van 2012.

Juryvoorzitter Christian Caujolle (Frankrijk) is de oprichter van fotopersagentschap Agence Vu en galerie Vu. Hij werkte als journalist en chef beeldredactie voor Libération en heeft als freelance curator vele foto-exposities samengesteld. Tevens is hij oprichter en artistiek directeur van Photo Phnom Penh in Cambodja.

Paul Mpagi Sepuya (VS) is een beeldend kunstenaar die bekend staat om zijn fotografie, portretten en boekuitgaven waarin hij de verwevenheid verkent van sociale en seksuele relaties in het artistieke centrum van een homogemeenschap.

Pawel Leszkowicz (Polen) is activist, curator en academicus gespecialiseerd in hedendaagse queer kunst en LHBT studies. Hij stelde o.a. de expositie ‘Ars Homo Erotica’ samen voor het Nationaal Museum in Warschau in 2010.

Ms. Renata Ferri (Italië) is beeldredacteur voor Io Donna, het weekblad van de grote Italiaanse krant Corriere della Sera. Daarnaast verzorgt ze als onafhankelijk curator fotografietentoonstellingen, fotoboeken en multimedia projecten. Pride Photo Award is verheugd haar voor de tweede keer in de jury te mogen verwelkomen.

De wedstrijd is op 11 mei van start gegaan en zal lopen tot en met 7 juli. De jury zal in dezelfde maand de winnaars selecteren van de vier categorieën en de winnaar van de hoofdprijs, de Pride Photo Award 2012. De prijzen worden uitgereikt op 28 september, wanneer ook de tentoonstelling opent in de Oude Kerk te Amsterdam.

In 2011 werd de wedstrijd voor de eerste keer gehouden. De Pride Photo Award werd toen gewonnen door de Nederlandse fotografe Trea van Drunen met haar foto van de 12-jarige transgender jongen Leon. De winnende foto’s zijn te zien op de website van Pride Photo Award www.pridephotoaward.org.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo. De editie 2012 wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de gemeente Amsterdam en de stadsdelen.

Categorie:
Pride Photo Award
Tags:
, , , , , , , , , , , ,