Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Start fotowedstrijd over dubbellevens, seksualiteit en gender

11 mei 2012 -

Pride Photo Award Logo

Amsterdam, 11 mei 2012 – Vandaag gaat de fotowedstrijd Pride Photo Award 2012 van start. Het is de tweede editie van deze internationale fotowedstrijd. Fotografen kunnen hun werk inzenden tot en met 7 juli. De winnende foto’s zijn van 29 september tot en met 28 oktober te zien in de Oude Kerk te Amsterdam.

Pride Photo Award is een jaarlijkse fotowedstrijd over seksuele- en gender diversiteit. De foto’s laten enerzijds de diversiteit zien van de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender), waar de media doorgaans een eenzijdig beeld geven met stereotype foto’s van drag queens en gay prides. Anderzijds zetten de foto’s mensen aan het denken over gender: mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Het thema van 2012 is ‘Kameleons / Dubbellevens’. “Dit thema is de tegenpool van Straight back at you, het thema van 2011”, aldus projectmanager Joeri Kempen. “Dat ging over de manier waarop de omgeving reageert op mensen die ‘anders’ zijn, terwijl het thema van 2012 gaat over hoe mensen zich aanpassen aan de omgeving.” Pride Photo Award is op zoek naar foto’s over de keuzes die mensen maken om zich wel of niet aan te passen: de conformisten en de non-conformisten, de grensgevallen en de extremen: mensen met een alter ego, een al of niet verborgen dubbelleven.

Net als in 2011 is een van de vier categorieën gewijd aan het thema. De andere categorieën zijn Documentair, Gender en een Open categorie. Een internationale jury van deskundigen selecteert de winnende foto’s in juli.

In 2011 werd de wedstrijd voor de eerste keer gehouden. De Pride Photo Award werd toen gewonnen door de Nederlandse fotografe Trea van Drunen met haar foto van de 12-jarige transgender jongen Leon. De winnende foto’s zijn te zien op de website van Pride Photo Award www.pridephotoaward.org.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo. De editie 2012 wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de gemeente Amsterdam en de stadsdelen.

Categorie:
Pride Photo Award
Tags:
, , , , , , , , ,