Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Wedstrijd Pride Photo Award 2013 ‘Extreem Normaal’

28 april 2013 -

Pride Photo Award LogoVanaf vandaag kunnen fotografen hun werk inzenden voor de derde editie van Pride Photo Award. De internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit heeft dit jaar als thema ‘Extremely Normal’. Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap te portretteren.

Tot en met 31 mei kunnen fotografen hun werk inzenden via de website van Pride Photo Award. Deelnemers kunnen inzenden in vier verschillende categorieën: Documentaire, Gender, Open en de thema categorie van dit jaar: ‘Extremely Normal’.

Het thema is gekozen door de gerenommeerde Nederlandse fotocurator Marga Rotteveel. Het neemt stelling tegen het vaak eenzijdige beeld van de LHBT gemeenschap in de media. Als het gaat over homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto’s: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot. De uitdaging van dit jaar is dan ook om buitengewone foto’s te maken van gewone mensen.
De winnende foto’s worden vanaf 23 augustus een maand lang tentoongesteld in de historische Oude Kerk te Amsterdamse. Na verwachting zal de expositie 10.000 bezoekers trekken. Een selectie van de winnende foto’s zal op grote panelen te zien zijn door heel Amsterdam. De expositie zal later nog te zien zijn in andere Nederlandse steden. De jury bestaat uit vijf internationaal gerenommeerde fotografie experts. De voorzitter van deze editie is Stephen Mayes, de Managing Director van VII Photo Agency New York. De jury komt in juni bij elkaar om de winnaars te selecteren. Deze worden op 19 juni bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 augustus. De eerste prijs winnaars van elke categorie krijgen een ticket naar Amsterdam en verblijven in het Lloyd Hotel tijdens het openingsweekend.

Vorig jaar namen meer dan 200 fotografen deel uit de hele wereld en werden er 1,750 foto’s ingezonden. De winnaar van de Pride Photo Award 2012 was de Nederlandse fotograaf Chris Rijksen. De editie 2013 wordt mogelijk gemaakt door het SNS REAAL Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de gemeente Amsterdam, de Amsterdamse stadsdelen en Van Doorne N.V.
Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

Categorie:
Pride Photo Award
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,