Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Winnaars Pride Photo Award 2012 te zien tijdens Midzomergracht Festival

14 juni 2013 -

Pride Photo Award LogoTijdens het Midzomergracht Festival in Utrecht worden winnende foto’s van de Pride Photo Award 2012 geëxposeerd. Pride Photo Award is de jaarlijkse internationale foto­wedstrijd over seksuele en gender diversiteit. De foto’s zijn zowel te zien in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht als op grote fotopanelen buiten, op het Janskerkhof en in het Griftpark.

Pride Photo Award wil mensen aan het denken zetten over seksuele en gender diversiteit. We brengen aansprekende en indringende beelden hierover naar mensen toe. Om zo ook de mensen te bereiken die seksuele en gender diversiteit nog niet vanzelfsprekend vinden. Daarom exposeren we op locaties waar veel mensen – en vooral ook jongeren – komen.

Tijdens de exposities in Utrecht zullen jongeren van JoU (Jongerenwerk Utrecht) voorbijgangers interviewen over de foto’s (laatste week juni). De filmpjes die hiervan worden gemaakt worden later weer gebruikt voor discussies over diversiteit met jongeren op scholen.

Locaties
Een selectie van de winnende foto’s uit 2012 is tot en met 30 juni te zien op drie locaties: in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht 167 sinds maandag 10 juni, op grote fotopanelen op het Janskerkhof en in het Griftpark vanaf dinsdag 18 juni.

Het Midzomergracht Festival is een jaarlijks Utrechts festival waarin seksuele diversiteit centraal staat, met cultuur, feest, muziek, debat en meer. Het doel van het festival is om de acceptatie van LHBT’s (homo, lesbisch, biseksueel en transgender) te vergroten door het zichtbaar maken van de diversiteit van de ‘roze’ gemeenschap. Dit jaar loopt het festival van 20 juni tot en met 1 juli.

De Pride Photo Award is blij met de samenwerking met het Midzomergracht Festival. Het is de eerste keer dat de Pride Photo Award expositie te zien is buiten Amsterdam. Daar zijn de winnende foto’s elk jaar te zien in september in de Oude Kerk en op grote panelen op diverse buitenlocaties. Het is de bedoeling dat de Pride Photo Award expositie een jaarlijks terugkerend programmaonderdeel wordt van het Midzomergracht Festival.

De expositie in Utrecht wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Het KF Heinfonds en het Carel Nengerman Fonds.

Categorie:
Pride Photo Award
Tags:
, , , , , , , ,