Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Bilderdijkkadekavel voor roze zelfbouwgroep

16 June 2015 -

De coöperatieve Vereniging De Roze Hallen 55+ is door de gemeente geselecteerd als een van de vijf zelfbouwgroepen die een eigen woning mogen bouwen aan de Bilderdijkkade in West. Er zullen tien woningen beschikbaar worden voor de oudere LHBT-gemeenschap.

De Roze Hallen 55+ is de eerste zelfbouwgroep van Amsterdam die zich specifiek richt op senioren en is ontstaan uit het netwerk van Outforever. Die organisatie wil woningen realiseren in Amsterdam voor LHBT-ers.

Outforever is in 2006 ontstaan uit een enquete onder ongeveer 800 Amsterdamse LHBT-ers. In 2014 schreef de gemeente Amsterdam een competitie uit voor de ontwikkeling van woningcomplexen op vijf kavels aan de Bilderdijkkade op het terrein van de voormalige tramremise bij de Kinkerstraat. De gemeente stelde dat een kavel speciaal bedoeld was voor 55+ bewoners waarvoor een nieuw perspectief of gemeenschappelijkheid en zorgvraag vereist was. Met de toewijzing van dit kavel kan Outforever aan de slag met de bouw van tien appartementen.

Outforever gaat zich naast de bouw richten op en ‘concrete nieuwe vorm van onderlinge gemeenschapszin’ en een duurzame relatie met de buurt, zegt initiatiefneemster Karleen Veenker in Het Parool. Daarnaast wordt op dit moment nog aan andere roze nieuwbouwprojecten gewerkt.

Categorie:
Senioren
Tags: