Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Kom eens kijken bij… LHBTI-sportvereniging Tijgertje

23 mei 2017 -

Tijgertje is dé LHBTI-sportvereniging in Amsterdam en bestaat inmiddels al zo’n 35 jaar. Aanvankelijk begonnen als een zelfverdedigingscursus naar aanleiding van de rellen op de Amersfoortse Roze Zaterdag  in 1982, is Tijgertje uitgegroeid tot een veelzijdig platform voor sportliefhebbers, van basketbal en zwemmen, tot worstelen en yoga. Toch hebben de zelfverdedigingslessen nog altijd een plek midden in de schijnwerpers.

De laatste jaren hebben we een historische en verontrustende toename gezien van geweld jegens de LHBTQI gemeenschap. Terwijl wij hopen op verandering door vredig te protesteren, lijkt de noodzaak om jezelf te kunnen verdediging onvermijdelijk. Krav Maga is, van origine, een Israëlische zelfverdedigingsmethodiek die vaak wordt gebruikt door het leger en de politie. De technieken zijn gebaseerd op de natuurlijke reflexen die we, uit overlevingsdrang, tonen in gevaarlijke situaties. Deze reflexen kun je in je voordeel gebruiken en daarmee de aanvaller afweren en uitschakelen.

Bij Krav Maga ligt de focus op ‘scenario training’. De LHBTQI gemeenschap heeft vaak te maken met bedreigingen en aanvallen vanuit groepjes van twee of meer personen. Bijvoorbeeld, jongeren die uit zijn op confrontaties tijdens of na het uitgaan of mensen die hun conservatieve opvattingen agressief uiten. Met de basiskennis van Krav Maga op zak kun je gevaarlijke situaties voorkomen, vermijden en veranderen.

Tijgertje Zelfverdediging / Krav Maga biedt de LHBTQI gemeenschap al meer dan 35 jaar zelfverdedigingslessen. En maak je niet druk, we proberen je niet te veranderen in een commando. Ons doel is om je handvatten te geven waardoor je je sterker voelt, zelfverzekerder over straat loopt en veilig thuiskomt. We trainen iedere dinsdagavond van 20:00 – 21:30 uur en iedereen is welkom om mee te doen! Ongeacht leeftijd, geslacht of geaardheid. Meer informatie? Stuur ons een mailtje via zelfverdediging@tijgertje.nl.

 

[Tekst en beeld: Tijgertje]

Categorie:
Actie, Amsterdam, Sport, Veiligheid
Tags:
, , , ,