Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Voorronde Songfestival COC Amsterdam 12 oktober 2018

In 2017 deed COC Amsterdam weer mee het COC Songfestival en met succes! Dana Petlan won glansrijk het COC Songfestival. Ook dit jaar organiseren we weer een voorronde. Daarvoor zijn we uiteraard op zoek naar kandidaten. Maar je bent ook van harte welkom om te komen kijken. Je kunt onderdeel worden van de publieksjury en daardoor invloed uit oefenen wie er voor COC Amsterdam mee gaat doen.  En je kunt ons helpen om er een fantastische avond van te maken. Hieronder lees je hoe het werkt. Met dit evenement leveren we een bijdrage aan de emancipatie en zichtbaarheid van de regenboog gemeenschap.

Kandidaat worden

Wij zijn op zoek naar kandidaten die mee willen doen aan de voorronde. Er is plek voor maximaal 10 kandidaten. Het liedje moet in ieder geval LHBTI+ gerelateerd zijn. Daarnaast zijn er nog aan andere regels zoals de lengte van het liedje, het lied moet live gezongen worden en er mogen geen stemmen/zang op band staan. De keuze voor de taal van het lied is vrij. Als je deelneemt dan willen we graag dat 12 oktober en 8 december vrij houdt. Op 8 december is de finale in De Duif in Amsterdam.

Kandidaten kunnen zich aanmelden via: willeke.morren@cocamsterdam.nl uiterlijk 1 oktober 2018.

De jury

Er zijn twee jury’s. Als eerste is er de vakjury bestaande uit Merel Moistra (voorzitter van de jury en cabaretière), Reinier ter Harten (voorman van muziektheatergroep Reindier met expertise popmuziek en zang) en Niki Today (Miss Travestie Holland 2016 en ambassadeur Pride Amsterdam 2017 met expertise musical en regie).

Daarnaast is er een publieksjury van 15 bezoekers. De publieksjury wordt samengesteld door middel van loting. Op die manier kun je dus invloed hebben wie er namens het COC Amsterdam mee gaat doen aan de finale op 2 december in Groningen.

Tickets

Tickets zijn hier te koop. Een regulier ticket kost € 15,–. Ben je lid van het COC dan hebben we voor de snelle beslisser een korting van €2,50. Aan de deur kost een kaartje €17,50 contant.

Doneren

De voorronde is een coproductie tussen COC Amsterdam en Luna Lunettes en wordt gefinancierd door middel van ticketverkoop en donaties. Iedere donatie is welkom! Als je wilt doneren dan kan dat hier.

 

REGLEMENT VOORRONDE SONGFESTIVAL | COC AMSTERDAM 2018

Regels voor het lied.

 1. De deelnemer mag maximaal 1 lied ten gehore brengen. De duur van het lied is maximaal 4 minuten.
 2. Het lied moet live gezongen worden. Er mogen geen stemmen/zang op de band staan. Voor de instrumentele begeleiding mag gebruik gemaakt worden digitale geluidsopnamen. Voor de instrumentele begeleiding mag ook gebruik gemaakt worden van muziekinstrumenten.
 3. Het lied heeft bij voorkeur originele – niet eerder nationaal of internationaal uitgevoerde muziek en tekst.
 4. Keuze van de taal, waarin het lied gezongen wordt, is vrij.
 5. Het lied heeft een ‘regenboog tekst’, d.w.z. een thema dat gerelateerd is aan LHBTI+.
 6. Een muziek- of tekstschrijver mag maximaal bij 2 inzendingen betrokken zijn.
 7. Er mogen maximaal 6 personen op het podium.

Regels voor jury en puntentelling

 1. Jury

De jury bestaat uit een publieks- en vakjury.

 1. De Publieksjury

De publieksjury bestaat uit maximaal 12 personen. Iedereen die een donatie heeft gedaan, kan deelnemen aan de publieksjury met een maximum van 12. Toetreding tot de publieksjury gaat op basis van volgorde van doneren. Indien er geen 12 personen uit de donateurs komen, dan wordt de publieksjury aangevuld met aanwezig publiek. Dit gaat op basis van loting.

 1. De Vakjury

De vakjury bestaat uit maximaal drie personen vanuit verschillende disciplines. De organisatie wijst een voorzitter van de jury aan.

 1. De puntentelling

Ieder jurylid krijgt een invullijst en bepaalt geheel zelfstandig de puntenverdeling en vult deze op in de invullijst in. Er kan gescoord worden op de categoriën orginaliteit, lied (tekst en muziek) en performance. De uiteindelijke punten per kandidaat worden verdeeld volgens het volgend model:

 • De beste krijgt 6 punten
 • De op 1 na beste 4 punten
 • De op 2 na beste 3 punten
 • De op 3 na beste 2 punten
 • De op 4 na beste 1 punt

De invullijsten worden afgegeven aan de Stage Manager. Van zowel de vakjury als de publieksjury worden de punten bij elkaar opgeteld. De punten van ieder lid van de vakjury tellen 2x zo veel mee in het eind totaal.

 1. Overigen

Mochten er uiteindelijk 2 of meer deelnemers met eenzelfde aantal punten op de eerste plaats eindigen dan is de winnaar degene die van de publieksjury het meeste aantal punten heeft ontvangen.

Mocht ook dit aantal gelijk zijn dan wint degene die het meeste aantal keren het maximum aantal punten van de publieksjury heeft ontvangen.

De puntentelling wordt bekend gesteld binnen een maand na afloop van de voorronde.

 

Datum             : 12 oktober 2018

Aanvang          : 20:30 uur

Zaal open        : 20:00 uur

Locatie            : muziekcentrum Volta

Adres              : Houtmankade 336, Amsterdam

Categorie:
AlgemeenAmsterdamCOC AmsterdamCultuurEvenement
Tags: