Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Voorronde Songfestival COC Amsterdam

 

Nadat Willeke Alberti in 1994 met haar prachtig lied ‘Waar is de zon?’ slechts vier punten haalde en Nederland daardoor niet mee mocht doen in 1995, is het initiatief ontstaan om een Nationaal COC Songfestival te organiseren. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een jaarlijks evenement.

Voor het eerst sinds lange tijd doet het COC Amsterdam weer mee met maar 1 doel en dat is winnen! Daarvoor wordt een voorronde georganiseerd op 13 oktober in Volta. Je kan mee doen als kandidaat, je kunt komen kijken, onderdeel worden van de publieksjury en je kunt ons helpen om er een fantastische avond van te maken. Hieronder lees je hoe het werkt. Met dit evenement leveren we ook een bijdrage aan de emancipatie en zichtbaarheid van de regenboog gemeenschap.

 

De jury

Er zijn twee jury’s. Als eerste is er de vakjury bestaande uit Merel Moistra (voorzitter van de jury en songfestivalexpert), Reinier van Harten (voorman van muziektheatergroep Reindier met expertise popmuziek en zang) en Niki Today (Miss Travestie Holland 2016 en ambassadeur Pride Amsterdam 2017 met expertise musical en regie).

Daarnaast is er een publieksjury van 12 bezoekers. De publieksjury wordt onder andere samengesteld uit mensen die een donatie hebben gegeven. Op die manier kun je dus invloed hebben wie er namens het COC Amsterdam mee gaat doen aan de finale op 2 december in Groningen.

Tickets

Tickets zijn hier te koop. Een regulier ticket kost € 12,50. Ben je lid van het COC dan hebben we voor de snelle beslisser een korting van €2,50. Een kaartje kost dan een tientje.

Doneren

De voorronde is een coproductie tussen COC Amsterdam en Luna Lunettes en wordt gefinancierd door middel van ticketverkoop en donaties. Iedere donatie is welkom! Als je wilt doneren dan kan dat hier. Onder de donateurs verloten we 2 x 2 plaatsen op de gastenlijst en maak je kans om onderdeel te worden van de publieksjury.

 

REGLEMENT VOORRONDE SONGFESTIVAL | COC AMSTERDAM 2017

Regels voor het lied.

 1. De deelnemer mag maximaal 1 lied ten gehore brengen. De duur van het lied is maximaal 4 minuten.
 2. Het lied moet live gezongen worden. Er mogen geen stemmen/zang op de band staan. Voor de instrumentele begeleiding mag gebruik gemaakt worden digitale geluidsopnamen. Voor de instrumentele begeleiding mag ook gebruik gemaakt worden van muziekinstrumenten.
 3. Het lied heeft bij voorkeur originele – niet eerder nationaal of internationaal uitgevoerde muziek en tekst.
 4. Keuze van de taal, waarin het lied gezongen wordt, is vrij.
 5. Het lied heeft een ‘regenboog tekst’, d.w.z. een thema dat gerelateerd is aan LHBTI+.
 6. Een muziek- of tekstschrijver mag maximaal bij 2 inzendingen betrokken zijn.
 7. Er mogen maximaal 6 personen op het podium.

Regels voor jury en puntentelling

 1. Jury

De jury bestaat uit een publieks- en vakjury.

 1. De Publieksjury

De publieksjury bestaat uit maximaal 12 personen. Iedereen die een donatie heeft gedaan, kan deelnemen aan de publieksjury met een maximum van 12. Toetreding tot de publieksjury gaat op basis van volgorde van doneren. Indien er geen 12 personen uit de donateurs komen, dan wordt de publieksjury aangevuld met aanwezig publiek. Dit gaat op basis van loting.

 1. De Vakjury

De vakjury bestaat uit maximaal drie personen vanuit verschillende disciplines. De organisatie wijst een voorzitter van de jury aan.

 1. De puntentelling

Ieder jurylid krijgt een invullijst en bepaalt geheel zelfstandig de puntenverdeling en vult deze op in de invullijst in. Er kan gescoord worden op de categoriën orginaliteit, lied (tekst en muziek) en performance. De uiteindelijke punten per kandidaat worden verdeeld volgens het volgend model:

 • De beste krijgt 6 punten
 • De op 1 na beste 4 punten
 • De op 2 na beste 3 punten
 • De op 3 na beste 2 punten
 • De op 4 na beste 1 punt

De invullijsten worden afgegeven aan de Stage Manager. Van zowel de vakjury als de publieksjury worden de punten bij elkaar opgeteld. De punten van ieder lid van de vakjury tellen 2x zo veel mee in het eind totaal.

 1. Overigen

Mochten er uiteindelijk 2 of meer deelnemers met eenzelfde aantal punten op de eerste plaats eindigen dan is de winnaar degene die van de publieksjury het meeste aantal punten heeft ontvangen.

Mocht ook dit aantal gelijk zijn dan wint degene die het meeste aantal keren het maximum aantal punten van de publieksjury heeft ontvangen.

De puntentelling wordt bekend gesteld binnen een maand na afloop van de voorronde.

 

Datum              : 13 oktober 2017

Aanvang           : 20:30 uur

Zaal open         : 20:00 uur

Locatie             : muziekcentrum Volta

Adres                : Houtmankade 336

Plaats               : Amsterdam

Categorie:
AlgemeenAmsterdamCOC AmsterdamCultuurEvenement
Tags:
 • -- placeholder --