Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam komt op voor de belangen van roze senioren. Uit onderzoek blijkt dat er extra aandacht nodig is om isolement van de senioren te voorkomen. Om roze senioren te ondersteunen doen we een aantal zaken:

Lobby & zichtbaarheid via Mokum Roze
Mokum Roze, het  Amsterdamse overlegplatform, heeft als doel de kwaliteit van zorg, welzijn en wonen voor kwetsbare LHBTI te handhaven en te verbeteren. Speciale aandacht gaat uit naar roze ouderen. In samenwerking met andere deelnemers aan het platform kan COC Amsterdam subsidies aanvragen en projecten initiëren en mee helpen uitvoeren.

Belangenbehartiging naar de lokale overheid
COC Amsterdam is gesprekspartner inzake LHBTI van de gemeente Amsterdam. Dat gebeurt ook ten aanzien van senioren. Op verschillende manieren adviseert het COC Amsterdam, gevraagd en ongevraagd, bijvoorbeeld over de roze agenda.

Senior Pride: Roze Brunch
In 2008 vonden COC Amsterdam en de Vereniging Zóciëteit dat er meer aandacht moest komen voor roze senioren tijdens de gaypride. Daarom is de Roze Brunch gestart, inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen op de vrijdag voorafgaand aan de Amsterdamse botenparade. De Roze Brunch is bedoeld voor de 55plus roze vrouw en man. Tegenwoordig wordt de organisatie in samenwerking met Mokum Roze gedaan.

Senioren Café
Sinds 1970 komen Roze Senioren bij elkaar in het Senioren café. Het doel van de bijeenkomsten is op de eerste plaats gezellig samenzijn onder gelijkgestemden en daarnaast elkaar tot steun zijn bij het ouder worden. Het café wordt op de woensdagen in de even weken van 13.00 tot 17.00 uur gehouden. Kijk online voor meer informatie.

Doel voor de aankomende jaren

  • betere en heldere communicatie en afstemming tussen onderlinge partijen, zoals bijvoorbeeld belangenbehartigers, verenigingen, zorgverleners, etc.
  • een duidelijke en eenvoudig te bereiken website waarin alle informatie makkelijk te vinden is die nodig is voor zorg, welzijn en wonen
  • aandacht voor vooral de kwetsbare groep senioren die tussen wal en schip dreigen te raken door onder andere de nieuwe zorgwet