Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Trans United Amsterdam herdenking

11 maart 2017 -

 

De afgelopen tijd merken vooral transpersonen van kleur wereldwijd dat haat, geweld en moord tegen hen toenemen. Vanuit alle werelddelen komen meldingen en beelden over transpersonen die tijdens hun werk (vaak sekswerk) of op straat worden aangevallen, verkracht en vermoord. Naar aanleiding van recente moorden op en arrestaties van Pakistaanse transpersonen in Saoedi Arabië hield Trans United Amsterdam vrijdag 10 maart een manifestatie in Den Haag, bij de Saoedische en de Pakistaanse ambassade.

‘s-Avonds was er om 18 uur een samenkomst van biculturele transpersonen en hun LHBTIQ-bondgenoten op het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam. Een wake tegen de agressie tegen transpersonen in het algemeen en die tegen biculturele in het bijzonder te veroordelen. Onder de sprekers was onder andere wethouder Kukenheim  van de gemeente Amsterdam. 

Trans United Amsterdam is een netwerk van biculturele transpersonen en voelt zich geroepen om op te staan en een vuist te maken voor hen die niet kunnen spreken omdat zij gevangen zitten, geen financiële middelen hebben of geen stem of omdat niemand naar hen luistert.

In de iets meer dan de twee maanden die dit jaar oud is, zijn er wereldwijd ongeveer 40 transvrouwen (veelal sekswerkers) vermoord en worden momenteel de rechten van transkinderen in bijvoorbeeld de VS ingeperkt. Ook in Nederland worden transvrouwen nog steeds dagelijks uitgescholden, getreiterd en gepest of aangevallen. Tijdens hun werk op bijvoorbeeld de Wallen, maar ook op straat. Vooral biculturele transvrouwen hebben het meeste last van uitsluiting.

Categorie:
Amsterdam, Transgender
Tags:
, , , , ,