Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam: nu actie tegen LHBT-geweld

29 juli 2014 -
Geweld Vondelpark Amsterdam - COC Amsterdam
PERSBERICHT 29 Juli 2014
COC Amsterdam schrikt van stijging lhbt-geweld in 2013
Amsterdam 29 juli 2014 – COC Amsterdam (de belangenvereniging van lesbiennes, homo-, biseksuelen en transgenders) schrikt van de toename van geweldsdelicten tegen lhbt’ers in 2013, naar 186. Dat betekent méér dan één geweldsdelict per maand erbij. Om die reden doen wij een beroep op de Amsterdamse politiek, de politie, het maatschappelijk werk en het onderwijs om écht praktisch te werken aan preventie van lhbt-geweld in onze stad.Het totaal aantal meldingen van LHBT-discriminatie bij de Amsterdamse politie steeg met zo’n 10 procent, van 488 gevallen in 2012 naar 535 in 2013. In 189 gevallen sprake van geweld, tegen 176 in 2012. Gemiddeld genomen zijn dat in 2013 meer dan 10 aangiftes per week. Van deze aangiftes hebben er meer dan 3 betrekking op fysiek geweld. Die cirkel wil COC Amsterdam doorbreken.COC Amsterdam wil dat het nieuwe Amsterdamse gemeentebestuur en de nieuw gekozen fracties in de Amsterdamse gemeenteraad actief inzet op preventie van LHBT-geweld, samen met de eerder genoemde partners. Het nieuwe college van B&W kan invoering geven aan het in februari jl. afgesloten Roze Stembusakkoord. Dit kan bijvoorbeeld extra middelen en mankracht vrij te maken om voorlichting te geven over homoseksualiteit en diversiteit op de Amsterdamse basis- en middelbare scholen of door de uitbreiding van buurtgerichte initiatieven op dait terrein.

COC Amsterdam doet voorts een beroep op de Amsterdamse politie (buurtregisseurs en wijkagenten), het maatschappelijk werk, het onderwijs en andere zelforganisaties in onze stad om praktisch te werken aan preventie van LHBT-geweld in onze stad. Structurele en systematische aandacht voort LHBT-discrimatie is het begin; preventie ervan het uiteindelijke doel.

COC Amsterdam blijft de oproep steunen van Roze in Blauw om bij elk LHBT-incident, hoe klein ook, onmiddellijk aangifte doen, We menen echter ook dat registratie weliswaar goed is om inzicht te krijgen wat erspeelt, maar dat de tijd voor concrtee actie inzake preventie en doorbreking van geweldsspiraal nu is aangebroken.

Namens het COC Amsterdam:
Albert Roele, Algemeen bestuurslid

Categorie:
Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Discriminatie, Homo-emancipatie, Politie, Veiligheid
Tags: