Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Doe mee aan het jaarlijkse Buurtveiligheid-onderzoek

8 november 2016 -

Leden van het AmsterdamPinkPanel hebben onlangs een uitnodiging gehad om deel te nemen aan het jaarlijkse buurtveiligheid onderzoek. Deze vragenlijst gaat over het gevoel van (on)veiligheid van LHBTI-ers. Het COC Amsterdam wil in kaart brengen op welke plekken je je wel of niet veilig voelt, hoe vaak je je onveilig voelt en hoe vaak je te maken hebt gehad met anti-LHBTI discriminatie en geweld.

Het is nodig dit in beeld te brengen omdat er zich nog regelmatig incidenten voordoen waar geen aangifte van gedaan wordt of waar geen melding van gemaakt wordt. Met behulp van deze vragenlijst ontstaat er een goed beeld van LHBTI veiligheid in Nederland. Deze gegevens kunnen we in de toekomst eventueel gebruiken om advies uit te brengen aan andere instanties, zoals de politie eenheid Roze in Blauw, de gemeenten (bijv. Amsterdam) en Meldpunt Discriminatie.

Naast vragen over veiligheid worden er dit jaar ook vragen gesteld over LHBTI en sport en LHBTI evenementen in 2016. Er is een specifiek gedeelte over Amsterdam die alleen LHBTI’s in Amsterdam beantwoorden. Dit gedeelte gaat over gezondheid en toerisme.

Doe mee!
Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 25 minuten. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter! Met name als je in voorgaande jaren ook hebt meegedaan willen we je vragen weer mee te doen. We kunnen dan op groepsniveau veranderingen over de tijd meten en aantonen. Deelname aan het onderzoek is anoniem en alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Nog geen lid?
Ben je nog geen lid van het AmsterdamPinkPanel? Meld je dan aan! Je ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor toekomstige onderzoeken.

Categorie:
COC Amsterdam e.o., Homo-emancipatie, Veiligheid
Tags:
, ,


  • Recente berichten