Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

BeyonG: “Be you, be all you can be”

11 februari 2016 -

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs voor een Amsterdammer die zijn/haar sporen heeft verdiend in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. Drie van de vijf genomineerden zijn betrokken bij initiatieven van COC Amsterdam. BeyonG: ‘We streven allemaal naar hetzelfde doel. Het is een hechte gemeenschap. ‘

Vertel kort wie je bent en wat je doet voor de LHBTQ-gemeenschap
“Ik ben BeyonG Veldkamp, een trotse trans of color. Ik ben 30 jaar jong en ik werk voor COC Nederland. Daarnaast ben actief als projectleider voor Respect2love. We organiseren activiteiten voor LHBTQ-jongeren met een bi-culturele achtergrond. De voornaamste doelen zijn zelfacceptatie en ondersteuning. We komen 1 keer per maand bij elkaar om te eten en drinken. Daarnaast hebben we ook een inhoudelijk programma. Dit doen we niet alleen in Amsterdam maar ook in Utrecht en Rotterdam.

Ook bij Trans United ben ik projectleider. Dit is een organisatie voor transgenders met een andere culturele achtergrond. We organiseren clubavonden in Amsterdam. Het doel is om de zichtbaarheid van transgenders te vergroten en een verbinding te maken met andere Amsterdammers. Dit doen we door rolmodellen in te zetten en een fantastische avond te hebben met zijn allen.”

Waarom ben jij je ooit gaan inzetten voor de LHBTQ-gemeenschap? Wat is je motivatie?
“Een tijd geleden heb ik stage gelopen bij het COC Nederland. Toen was ik heel erg met mezelf bezig. Ik ontwikkelde me en kwam erachter dat ik transgender ben. Na mijn coming out verschoof mijn focus naar anderen. Ik wilde transgenders met een andere achtergrond helpen.

Het is voor deze groep vaak zo moeilijk. Ik besefte dat ik een rolmodel kan zijn. Door op mijn manier mezelf te zijn, met anderen te praten en anderen te inspireren wil ik zorgen dat iedereen zich in Amsterdam thuis voelt in de gemeenschap. Alhoewel ik me het meest kan inleven in de situatie van transgenders wil ik door mijn verhaal te delen iedereen inspireren om zichzelf te zijn, want daar gaat het om.”
Hoe voelt het om genomineerd te zijn voor het Roze Lieverdje 2016?
“Ik vind het echt een eer om genomineerd te zijn. De andere vijf genomineerden zijn ook zó goed. Echt heel tof om daar bij te horen.”

Van de vijf genomineerden zijn 3 ook werkzaam als vrijwilliger van COC Amsterdam. Wat vind je van de andere genomineerden?
“We streven allemaal naar hetzelfde doel. Het is een hechte gemeenschap. Sommige van de genomineerden ken ik ook persoonlijk goed. Bijvoorbeeld Döne Sill, die ik leerde kennen bij Respect2love. Ik waardeer haar en de anderen enorm.”

Wat zijn je plannen voor aankomend jaar?
“Ik wil doorgaan waar we mee bezig zijn. In ieder geval door verder te gaan met alle activiteiten van Respect2love. Verder wil ik zoveel mogelijk clubavonden organiseren met Trans United.”

Als je het Roze Lieverdje zou winnen, hoe ga je dat dan vieren?
“Ik ga met een clubje van Respect2love. Het is heel erg spannend. Ik ga hoe dan ook van elk moment genieten. We hebben het samen gedaan, wie er ook wint, we gaan het samen vieren!”

Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , ,