Vandaag ontving Krzysztof Dobrowolski-Onclin een koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Marjolein Moorman. Krzysztof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau wegens zijn jarenlange inzet als coördinator van de groep die namens COC Amsterdam voorlichting geeft op scholen over seksuele en genderdiversiteit. 

Krzysztof Dobrowolski-Onclin is sinds 1999 coördinator van de voorlichtingsgroep van COC Amsterdam. Met het geven van voorlichting op scholen wil de groep de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit onder jongeren bevorderen. Krzysztof onderhoudt daarbij het contact met de scholen, werft nieuwe voorlichters, roostert de voorlichters in en zorgt voor bijscholing en professionalisering van de groep. 

De voorlichtingsgroep brengt jaarlijks ongeveer 580 bezoeken aan scholen. De voorlichters behoren vaak zelf tot de LHBTIQ+ community. Ze gaan met de jongeren in gesprek en beantwoorden hun vragen over thema’s als seksualiteit, geloof, liefde en discriminatie. Dit doen zij door verschillende technieken en spelmethodes te gebruiken. 

Lees hier ons interview met hem!