Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Voorronde Songfestival COC Amsterdam

22 augustus 2017 -

Voorronde Songfestival COC Amsterdam

 

Nadat Willeke Alberti in 1994 met haar prachtig lied ‘Waar is de zon?’ slechts vier punten haalde en Nederland daardoor niet mee mocht doen in 1995, is het initiatief ontstaan om een Nationaal COC Songfestival te organiseren. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een jaarlijks evenement.

 

Voor het eerst sinds lange tijd doet het COC Amsterdam weer mee met maar 1 doel en dat is winnen! Daarvoor wordt een voorronde georganiseerd op 13 oktober in Volta. Je kan mee doen als kandidaat, je kunt komen kijken, onderdeel worden van de publieksjury en je kunt ons helpen om er een fantastische avond van te maken. Hieronder lees je hoe het werkt. Met dit evenement leveren we ook een bijdrage aan de emancipatie en zichtbaarheid van de regenboog gemeenschap.

 

Kandidaat worden

Wij zijn op zoek naar kandidaten die mee willen doen aan de voorronde. Er is plek voor maximaal 10 kandidaten. Het liedje moet in ieder geval LHBTI+ gerelateerd zijn. Daarnaast zijn er nog aan andere regels zoals de lengte van het liedje, het lied moet live gezongen worden en er mogen geen stemmen/zang op band staan. De keuze voor de taal van het lied is vrij. Als je deelneemt dan willen we graag dat 13 oktober en 2 december vrij houdt. Op 2 december is de finale in Groningen

Mocht je je willen aanmelden dan kan dat via songfestival@cocamsterdam.nl .

 

De jury

Er zijn twee jury’s. Als eerste is er de vakjury bestaande uit Willeke Morren (voorzitter van de jury en songfestivalexpert), Reinier ter Harten (voorman van muziektheatergroep Reindier met expertise popmuziek en zang) en Niki Today (Miss Travestie Holland 2016 en ambassadeur Pride Amsterdam 2017 met expertise musical en regie).

Daarnaast is er een publieksjury van 25 bezoekers. De publieksjury wordt samengesteld uit mensen die een donatie hebben gegeven. Op die manier kun je dus invloed hebben wie er namens het COC Amsterdam mee gaat doen aan de finale op 2 december in Groningen.

 

Tickets

Tickets zijn hier te koop. Een regulier ticket kost € 12,50. Ben je lid van het COC dan hebben we voor de snelle beslisser een korting van €2,50. Een kaartje kost dan een tientje.

 

Doneren

De voorronde is een coproductie tussen COC Amsterdam en Luna Lunettes en wordt gefinancierd door middel van ticketverkoop en donaties. Iedere donatie is welkom! Als je wilt doneren dan kan dat hier. Onder de donateurs verloten we 2 x 2 plaatsen op de gastenlijst en maak je kans om onderdeel te worden van de publieksjury.

 

Datum              : 13 oktober 2017

Aanvang           : 20:30 uur

Zaal open         : 20:00 uur

Locatie             : muziekcentrum Volta

Adres                : Houtmankade 336

Plaats               : Amsterdam

Categorie:
Algemeen, Amsterdam, COC Amsterdam e.o., Cultuur, Evenement
Tags:
, ,


  • Recente berichten