Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016: EuroPride in Amsterdam
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam e.o. is een vrijwillige vereniging die geleid wordt door het bestuur. De vereniging kent een kleine 1.900 leden. Tweemaal per jaar komen de leden bijeen tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). Tijdens de ALV legt het bestuur verantwoording af aan de leden en kunnen nieuwe bestuursleden worden gekozen. De vereniging wordt dus democratisch geleid. De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging en het COC Amsterdam e.o. is de grootste democratische LGBT vereniging met leden in Amsterdam.

Alle bestuursleden werken als onbezoldigd vrijwilliger bij COC Amsterdam e.o.. Dit past bij de filosofie van onze belangenvereniging. Aangezien de bestuursleden ook nog een andere functie buiten COC Amsterdam e.o. hebben, wordt er op deze manier een heel nieuw netwerk binnen de vereniging gebracht.

Heb je een vraag aan het gehele bestuur? Mail dan naar: bestuur-all@cocamsterdam.nl

Heb je algemene vragen aan COC Amsterdam? Mail dan naar: info@cocamsterdam.nl

Vanny Reyes (1973), Voorzitter. Vanny is in het dagelijks leven Business Information Manager bij de ICT-afdeling van GVB. Hij is al jarenlang actief als vrijwilliger en was sinds eind 2015 coördinator Ontmoeting, Empowerment & Welzijn. Tijdens Pride Amsterdam in 2018 is hij gekozen tot ambassadeur vanwege het werk dat hij op vrijwillige basis verricht in Amsterdam. Hij wilde echter meer, en solliciteerde daarom voor een functie in het bestuur van COC Amsterdam. Hij werd uiteindelijk gekozen als voorzitter. Vanny wil in deze rol vooral luisteren naar wat er speelt bij bezoekers van COC-activiteiten en in de LHBTI+ gemeenschap. De opgedane informatie wil hij vervolgens doorvertalen in de beleidsdoelstellingen voor maatschappelijke agenda van COC Amsterdam. Dit alles doet hij met de waarden en beginselen in zijn achterhoofd, die met name met intersectionaliteit, diversiteit en inclusiviteit te maken hebben. 

Heb je een vraag aan Vanny? Mail dan naar: voorzitter@cocamsterdam.nl

 

dymfke-resized-150x150Dymfke van Lanen (1983, Amsterdam), Penningmeester. Dymfke studeerde Native American Studies in Leiden. In het dagelijks leven is zij zelfstandige op het gebied van financiële administratie en advies, en gespecialiseerd in het werken in de non-profit sector. Deze expertise wil ze inzetten als penningmeester bij COC Amsterdam om zorg te dragen voor een sterke organisatie waar financiële middelen zo goed mogelijk worden ingezet voor de doelstellingen en activiteiten van de vereniging. Ervaring in LHBT-activisme deed Dymfke zelf vooral op in California waar ze jarenlang vrijwilligerswerk deed voor San Diego LGBT Pride, het op drie na grootste Pride evenement in de VS.

Heb je een vraag aan Dymfke? Mail dan naar: penningmeester@cocamsterdam.nl

 

Naomie Pieter, bestuurslid Belangenbehartiging, Veiligheid.

Heb je een vraag aan Naomie? Mail dan naar: naomie.pieter@cocamsterdam.nl