Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam e.o. is een vrijwillige vereniging die geleid wordt door het bestuur. De vereniging kent een kleine 1.900 leden. Tweemaal per jaar komen de leden bijeen tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). Tijdens de ALV legt het bestuur verantwoording af aan de leden en kunnen nieuwe bestuursleden worden gekozen. De vereniging wordt dus democratisch geleid. De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging en het COC Amsterdam e.o. is de grootste democratische LGBT vereniging met leden in Amsterdam.

Alle bestuursleden werken als onbezoldigd vrijwilliger bij COC Amsterdam e.o.. Dit past bij de filosofie van onze belangenvereniging. Aangezien de bestuursleden ook nog een andere functie buiten COC Amsterdam e.o. hebben, wordt er op deze manier een heel nieuw netwerk binnen de vereniging gebracht.

Heb je een vraag aan het gehele bestuur? Mail dan naar: bestuur-all@cocamsterdam.nl

Heb je algemene vragen aan COC Amsterdam? Mail dan naar: info@cocamsterdam.nl

Dymfke van Lanen (1983, Amsterdam), Penningmeester. Dymfke studeerde Native American Studies in Leiden. In het dagelijks leven is zij zelfstandige op het gebied van financiële administratie en advies, en gespecialiseerd in het werken in de non-profit sector. Deze expertise wil ze inzetten als penningmeester bij COC Amsterdam om zorg te dragen voor een sterke organisatie waar financiële middelen zo goed mogelijk worden ingezet voor de doelstellingen en activiteiten van de vereniging. Ervaring in LHBT-activisme deed Dymfke zelf vooral op in California waar ze jarenlang vrijwilligerswerk deed voor San Diego LGBT Pride, het op drie na grootste Pride evenement in de VS.

Heb je een vraag aan Dymfke? Mail dan naar: penningmeester@cocamsterdam.nl

Freek Broekman (1962, Amsterdam), Algemeen bestuurslid. Freek studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en is in het dagelijks leven werkzaam als arts. Freek heeft jaren vrijwilligerswerk gedaan als arts voor onverzekerden en daklozen.
‘De afgelopen twee jaar heb ik geholpen  als coördinator Ontmoeting, Empowerment en Welzijn.  Met name heb ik mij vanuit mijn achtergrond bezig gehouden met gezondheidsvraagstukken bij zorg en welzijn van nieuwkomers. Hiernaast help ik ook waar ik kan bij “not gay enough” als er gezondheidsvragen zijn. De sociale en gezondheidsvragen die met name LHBT nieuwkomers ervaren, heeft mijn activisme aangewakkerd om mijn inzet voor het COC te vergroten. Graag wil ik waar ik kan het bestuur versterken vanuit de ervaring die ik de afgelopen twee jaar heb opgedaan binnen het COC.’

Heb je een vraag aan Freek? Mail dan naar: freek.broekman@cocamsterdam.nl

Ian Vaissaire (1993, Amsterdam), Algemeen bestuurslid. Ian is in het dagelijks leven fulltime student. Nadat hij zijn Bachelor Social Work heeft afgerond, is hij begonnen aan zijn Master Culture, Organization, Management aan de Vrije Universiteit. Hiermee hoopt hij een bijdrage te leveren aan inclusiviteit binnen organisaties, waar iedereen, maar vooral LHBTI+’ers uit Amsterdam e.o. zich veilig en thuis voelen. Zelf voelt Ian zich al 5 jaar lang thuis bij COC Amsterdam. Hij is ooit begonnen als vrijwilliger en stagiair van COC Nederland’s Respect2Love en daarna ook bij Wereldcafé, waar hij later teamleider van is geweest. In 2019 heeft Ian zich ingezet voor The Colours of Stonewall boot van COC Amsterdam en daarmee zichtbaarheid gegeven aan LHBTI+’ers van kleur.
‘Als bestuurslid wil ik de organisatie en haar mensen versterken en ervoor zorgen dat COC Amsterdam de komende jaren een veilige en vertrouwde plek blijft voor alle verschillende groepen die we bedienen. Ik heb de afgelopen jaren binnen de organisatie veel geleerd van inspirerende mensen en wil die kennis graag overdragen.’

Heb je een vraag aan Ian? Mail dan naar: ian.vaissaire@cocamsterdam.nl