Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC Amsterdam e.o. is een vrijwillige vereniging die geleid wordt door het bestuur. De vereniging kent een kleine 1.900 leden. Tweemaal per jaar komen de leden bijeen tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). Tijdens de ALV legt het bestuur verantwoording af aan de leden en kunnen nieuwe bestuursleden worden gekozen. De vereniging wordt dus democratisch geleid. De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging en het COC Amsterdam is de grootste democratische LGBT vereniging met leden in Amsterdam.

Alle bestuursleden werken als onbezoldigd vrijwilliger bij het COC Amsterdam. Dit past bij de filosofie van onze belangenvereniging. Aangezien de bestuursleden ook nog een andere functie buiten het COC Amsterdam hebben, wordt er op deze manier een heel nieuw netwerk binnen de vereniging gebracht.

Het huidige bestuur is gekozen op de ledenvergadering van 18 juni 2015.

Heb je een vraag aan het gehele bestuur? Mail dan naar:bestuur-all@cocamsterdam.nl

Heb je algemene vragen aan COC Amsterdam? Mail dan naar:info@cocamsterdam.nl

Vanny Reyes (1973), Voorzitter.

Heb je een vraag aan Vanny? Mail dan naar:voorzitter@cocamsterdam.nl

 

dymfke-resized-150x150Dymfke van Lanen (1983, Amsterdam), Penningmeester. Dymfke studeerde Native American Studies in Leiden. In het dagelijks leven is zij zelfstandige op het gebied van financiële administratie en advies, en gespecialiseerd in het werken in de non-profit sector. Deze expertise wil ze inzetten als penningmeester bij COC Amsterdam om zorg te dragen voor een sterke organisatie waar financiële middelen zo goed mogelijk worden ingezet voor de doelstellingen en activiteiten van de vereniging. Ervaring in LHBT-activisme deed Dymfke zelf vooral op in California waar ze jarenlang vrijwilligerswerk deed voor San Diego LGBT Pride, het op drie na grootste Pride evenement in de VS.

Heb je een vraag aan Dymfke? Mail dan naar:penningmeester@cocamsterdam.nl

Bouko Bakker (1956, Bussum), algemeen bestuurslid Ontmoeting, Empowerment, Zorg en Welzijn. Bouko is afgestudeerd als psycholoog, en heeft ruim twintig jaar ervaring in verschillende functies op terrein van LHBTI-specifieke zorg en preventie van hiv/soa bij de voormalige Schorerstichting. Hij is daar begonnen als hulpverlener en coördinator van het Homo Buddy Project, was vervolgens een aantal jaren manager Hulpverlening en Preventie, en de laatste jaren senior beleidsmedewerker hiv/soa preventie. Bouko werkt nu bij Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, aan het LHBTI-sensitief en -inclusief maken van hun programma’s en onderzoek. Door actief te worden bij COC Amsterdam, hoopt Bouko weer nauwer met de LHBT doelgroep zelf te kunnen werken, en vanuit zijn jarenlange ervaring bij te dragen aan een sterke en actieve vrijwilligersorganisatie. De keus voor de twee portefeuilles Ontmoeting & Empowerment en Zorg & Welzijn was niet meer dan logisch, want sluiten goed aan op zijn werkervaring en persoonlijke drijfveren.

Heb je een vraag aan Bouko? Mail dan naar: bouko.bakker@cocamsterdam.nl

Naomie Pieter, bestuurslid Belangenbehartiging, Veiligheid en Voorlichting.

Heb je een vraag aan Naomie? Mail dan naar: naomie.pieter@cocamsterdam.nl

  • -- placeholder --