Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
2016: EuroPride in Amsterdam
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'I Amsterdam\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in regenboogkleuren
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC
 

COC Amsterdam e.o. is een vrijwillige vereniging die geleid wordt door het bestuur. De vereniging kent een kleine 1.900 leden. Tweemaal per jaar komen de leden bijeen tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). Tijdens de ALV legt het bestuur verantwoording af aan de leden en kunnen nieuwe bestuursleden worden gekozen. De vereniging wordt dus democratisch geleid. De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging en het COC Amsterdam e.o. is de grootste democratische LGBT vereniging met leden in Amsterdam.

Alle bestuursleden werken als onbezoldigd vrijwilliger bij COC Amsterdam e.o.. Dit past bij de filosofie van onze belangenvereniging. Aangezien de bestuursleden ook nog een andere functie buiten COC Amsterdam e.o. hebben, wordt er op deze manier een heel nieuw netwerk binnen de vereniging gebracht.

Heb je een vraag aan het gehele bestuur? Mail dan naar: bestuur-all@cocamsterdam.nl

Heb je algemene vragen aan COC Amsterdam? Mail dan naar: info@cocamsterdam.nl

Fotograaf: Jeanine de Zwarte

Margriet Veeger, Voorzitter-extern
Mijn naam is Margriet Veeger. Ik woon in Amstelveen en werk momenteel in Lisse. Ik ben in 2001 getrouwd met mijn vriendin in het stadhuis van Amsterdam. Ik ben vertrouwd met de stad, omdat mijn roots hier liggen en omdat ik vanaf mijn studietijd jarenlang gewoond en gewerkt heb in Amsterdam. Eerst als bestuursadviseur in het hart van de stad, later als griffier in stadsdeel Amsterdam-Noord. Ik lever als duo-voorzitter graag een bijdrage aan COC Amsterdam e.o. Persoonlijk heb ik altijd de ruimte gehad en steun gevoeld om eigen keuzes te maken in de liefde en mijn leven. Ik besef dat dit anno 2021 nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Om die reden vind ik het belangrijk een steentje bij te dragen aan een organisatie die al 75 jaar knokt voor de emancipatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Daar zet ik de komende jaren graag mijn schouders onder.

Heb je een vraag aan Margriet? Mail dan naar: margriet.veeger@cocamsterdam.nl

Freek Broekman (1962, Amsterdam), Voorzitter-intern. Freek studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en is in het dagelijks leven werkzaam als arts. Freek heeft jaren vrijwilligerswerk gedaan als arts voor onverzekerden en daklozen.
‘De afgelopen twee jaar heb ik geholpen  als coördinator Ontmoeting, Empowerment en Welzijn.  Met name heb ik mij vanuit mijn achtergrond bezig gehouden met gezondheidsvraagstukken bij zorg en welzijn van nieuwkomers. Hiernaast help ik ook waar ik kan bij “not gay enough” als er gezondheidsvragen zijn. De sociale en gezondheidsvragen die met name LHBT nieuwkomers ervaren, heeft mijn activisme aangewakkerd om mijn inzet voor het COC te vergroten. Graag wil ik waar ik kan het bestuur versterken vanuit de ervaring die ik de afgelopen twee jaar heb opgedaan binnen het COC.’

Heb je een vraag aan Freek? Mail dan naar: freek.broekman@cocamsterdam.nl

Dick van der Pol, Secretaris
Mijn naam is Dick van der Pol.  

Ik woon in Amsterdam Ik ben in 2018 getrouwd met mijn man.  

Ik heb rechten gestudeerd en heb ruim 30 jaar een advocatenpraktijk gehad op het terrein van personen- en familierecht en arbeidsrecht. Een aantal jaren gelden heb ik mijn praktijk gestopt en ik houd mij nu bezig met coaching. Ik concentreer me met name op mensen die na een moeilijke echtscheiding of een moeizaam ontslag weer een stip op de horizon willen zetten.  

Verder ben ik vertrouwenspersoon en mediator. Ik ben gekozen tot secretaris van het COC Amsterdam e.o. en hoop met mijn achtergrond iets te kunnen bijdragen aan de verening. Het COC is nog steeds nodig voor de belangenbehartiging van de LHBTIQ+ gemeenschap en dan met name de kwetsbare groepen. Ik wil me graag inzetten voor de sociale acceptatie van LHBTIQ+ers.  

Heb je een vraag aan Dick? Mail dan naar: dick.van.der.pol@cocamsterdam.nl

Dymfke van Lanen (1983, Amsterdam), Penningmeester. Dymfke studeerde Native American Studies in Leiden. In het dagelijks leven is zij zelfstandige op het gebied van financiële administratie en advies, en gespecialiseerd in het werken in de non-profit sector. Deze expertise wil ze inzetten als penningmeester bij COC Amsterdam om zorg te dragen voor een sterke organisatie waar financiële middelen zo goed mogelijk worden ingezet voor de doelstellingen en activiteiten van de vereniging. Ervaring in LHBT-activisme deed Dymfke zelf vooral op in California waar ze jarenlang vrijwilligerswerk deed voor San Diego LGBT Pride, het op drie na grootste Pride evenement in de VS.

Heb je een vraag aan Dymfke? Mail dan naar: penningmeester@cocamsterdam.nl

Ian Vaissaire (1993, Amsterdam), Algemeen bestuurslid. Ian is in het dagelijks leven fulltime student. Nadat hij zijn Bachelor Social Work heeft afgerond, is hij begonnen aan zijn Master Culture, Organization, Management aan de Vrije Universiteit. Hiermee hoopt hij een bijdrage te leveren aan inclusiviteit binnen organisaties, waar iedereen, maar vooral LHBTI+’ers uit Amsterdam e.o. zich veilig en thuis voelen. Zelf voelt Ian zich al 5 jaar lang thuis bij COC Amsterdam. Hij is ooit begonnen als vrijwilliger en stagiair van COC Nederland’s Respect2Love en daarna ook bij Wereldcafé, waar hij later teamleider van is geweest. In 2019 heeft Ian zich ingezet voor The Colours of Stonewall boot van COC Amsterdam en daarmee zichtbaarheid gegeven aan LHBTI+’ers van kleur.

‘Als bestuurslid wil ik de organisatie en haar mensen versterken en ervoor zorgen dat COC Amsterdam de komende jaren een veilige en vertrouwde plek blijft voor alle verschillende groepen die we bedienen. Ik heb de afgelopen jaren binnen de organisatie veel geleerd van inspirerende mensen en wil die kennis graag overdragen.’

Heb je een vraag aan Ian? Mail dan naar: ian.vaissaire@cocamsterdam.nl