Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2016: EuroPride in Amsterdam
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Onvoldoende sociaal netwerk voor LHBT-ouderen

15 december 2014 -

In nieuwe wetgeving speelt het sociale netwerk van de zorgvrager een rol. Uit een enquête van Platform Mokum Roze blijkt dat het sociale netwerk bij zestig procent van de oudere lesbische vrouwen en vijfenzestig procent van de oudere homomannen onvoldoende ontwikkeld is.

LHBT-ouderenZondag presenteerde Platform Mokum Roze de resultaten van een recent gehouden enquête onder 257 Roze Ouderen. Uit de enquête blijkt dat het sociale netwerk bij zestig procent van de lesbische vrouwen en vijfenzestig procent van de homomannen onvoldoende ontwikkeld is. Daarnaast bleek uit de behoeften van de ondervraagde Roze Ouderen dat het belangrijk is om bij zorgverleners het bewustzijn te vergroten voor LHBT-problematiek.

Werk aan de winkel
Door decentralisatie van de WMO en de Participatiewetgeving wordt zorg en hulp voor ouderen dichtbij ouderen georganiseerd, in Amsterdam in 22 zogenaamde wijkzorgteams. Hierbij wordt ook meer gekeken naar het individuele sociale netwerk van de zorgvrager. De resultaten van de enquête laten zien dat er voor LHBT-ouderen, de betrokken zorgverleners en de Gemeente Amsterdam werk aan de winkel is.

Presentatie
Er waren 90 belangstellenden aanwezig op de presentatie zondagmiddag 14 december. In vijf verschillende werksessies werd een inventarisatie gehouden van mogelijke stappen die kunnen worden ondernomen om de positie van Roze Ouderen te verbeteren. De trekkers van het Platform Mokum Roze gaan nu samen de resultaten vertalen in concrete vervolgstappen.

Mokum Roze
Mokum Roze is het platform voor belangenbehartiging van roze senioren in Amsterdam. Sinds 2007 bundelen ouderen en professionals hun krachten om vraag en aanbod op het gebied van wonen, zorg en welzijn zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Voor meer informatie: mokumroze@cocamsterdam.nl

Categorie:
Amsterdam
Tags:
, , , ,


  • Recente berichten