Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Nieuwe bestuursleden gekozen op online ALV

29 april 2021 -

Gisteravond, op de speciaal daarvoor georganiseerde online Bijzondere Algemene Ledenvergadering, hebben de leden drie bestuursleden benoemd. 

Margriet Veeger is gekozen als duo-voorzitter extern. Ze vindt het een ongelofelijke eer en een heel belangrijke taak. 

“Ik heb veel ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen en een geliefde te vinden waarmee ik het leven kan delen zonder problemen, maar vaak in mijn omgeving gezien dat dat pad soms voor mensen erg lastig is en zij die ruimte níet krijgen om zichzelf volledig te ontwikkelen.” 

Ze was ook blij verrast door warme en hartelijke chemie in het zittende bestuur, vertelde ze, en ze sprak ook haar bewondering uit voor de vrijwilligers die de vereniging kunnen dragen, ook al is het soms moeilijk in deze tijd. 

Ze gelooft erin dat we met COC Amsterdam e.o. samen de samenleving een stukje prettiger kunnen maken en toegroeit naar een inclusieve samenleving.

Freek Broekman is herbenoemd van algemeen bestuurslid naar duo-voorzitter intern. Hij is al drie jaar met veel ontzettend veel passie en plezier vrijwilliger. De eerste 1,5 jaar als coördinator Zorg en Welzijn en nu dus 1,5 jaar algemeen bestuur. 

Hij vertelt dat het instellen van een duo-voorzitterschap het idee was van onze vorige voorzitter, Vanny Reyes, aangezien hij zelf heeft meegemaakt wat voor zware taak het is. 

Margriet neemt daarmee de externe kant op zich en Freek gaat verder met het versterken van de interne organisatie. Zo heeft hij de afgelopen maanden al veel cruciale vacatures helpen vervullen en is het doel om de aankomende tijd daarmee verder te gaan voor de administratie en de IT-afdeling.

Dick van der Pol is tenslotte toegetreden als secretaris. Hij vind het COC een prachtige organisatie die hij een warm hart toedraagt. 

Met zijn juridische achtergrond gaat hij zich bezig houden met de formele zaken, zoals het implementeren van het huishoudelijk reglement, maar hij gaat ook samen met de rest van het bestuur hun missie en visie bepalen. 

Zo vertelt hij: “We gaan met z’n allen proberen als bestuur om de randen neer te zetten waarbinnen alle organisaties en groepen die actief zijn op een mooie manier met elkaar kunnen samenwerken en een prachtige activiteiten kunnen organiseren.”

Kortom: “Er is een hoop te doen, maar ik heb er heel veel zin in.”

Het voltallige bestuur digitaal (en de auteur van dit stuk, rechtsonder).
V.l.n.r.: Ian Vaissaire, Dick van der Pol, Freek Broekman, Margriet Veeger, Dymfke van Lanen
Categorie:
COC Amsterdam e.o.
Tags:
, , , , , , , , , , , , ,