Wij zijn er voor Amsterdam en omstreken.

2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Cocktail is een sociaal netwerk ontwikkeld door COC Nederland. Cocktail wil het isolement dat LHBTIQ+ nieuwkomers ervaren verminderen en hen op een veilige manier kennis laten maken met de Nederlandse samenleving.

Events

Cocktail Amsterdam organiseert een keer per maand een sociaal of informatief event om nieuwkomers te ondersteunen bij hun integratie in Nederland en hen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Onze events zijn deels educatief en deels voor de ontspanning. De deelnemers zijn zo een keer per maand verlost van hun zorgen in het AZC. Voorbeelden van events zijn een avond over seks & drugs door medewerkers van de GGD en PrepNu, een bezoek aan de tentoonstelling ‘What A Genderful World’ in het Tropenmuseum, uitleg en film over de Gay Games Amsterdam 1998 en een roze rondleiding in Artis.

Aanmelden en communicatie

Communicatie met de deelnemers vindt plaats via een besloten Facebook Groep. Om ervoor te zorgen dat deze Facebook Groep veilig is is deze alleen toegankelijk voor LHBTIQ+ vluchtelingen.
Als je een LHBTIQ + vluchteling bent kun je je aansluiten bij deze Facebook Groep via https://www.facebook.com/groups/cocktailamsterdam.
Voor overige vragen kun je terecht bij cocktailevents@cocamsterdam.nl.

Je bent van harte welkom!

 

MAATJE/BUDDY GEZOCHT

Ben jij LHBTIQ+ vluchteling of statushouder en ben jij op zoek naar een maatje? Neem dan contact op met de Regenboog Groep.

Mail lhbt@deregenboog.org
Telefoon  020 53 17 600
Website www.hulpvanderegenboog.org

 

SAMENWERKING EN ZORGKAART

COC Amsterdam streeft naar goede samenwerking met vluchtelingen- en migrantenorganisaties en hulpverlenende instanties. Met verschillende organisaties werken we aan de opvang en ondersteuning van LHBTIQ+ vluchtelingen, we signaleren knelpunten en incidenten die de positie van LHBTIQ+ vluchtelingen onveilig maken of die een goede opvang en ondersteuning in de weg staan. We geven deze signalen door aan de gemeente en de verschillende verantwoordelijke organisaties, en volgen of hier iets mee gedaan wordt.

We houden een ‘Zorgkaart‘ bij van organisaties betrokken bij de opvang en ondersteuning van LHBTIQ+ vluchtelingen in Amsterdam. Download het overzicht hier.