Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met \'I Amsterdam\' in regenboogkleuren
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2016: EuroPride in Amsterdam
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers

Doe mee!

Op verschillende manier kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

In verschillende COC-regio’s zijn COC Cocktail-projecten actief, zo ook bij COC Amsterdam. Cocktail-projecten zijn maatjesprojecten die lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers in contact brengen met Nederlandse LHBT’s. Met het organiseren van sociale activiteiten wil het maatjesproject het sociale isolement doorbreken waarin veel LHBT-asielzoekers en nieuwkomers zich bevinden, en hen helpen/ondersteunen bij het vinden van hun weg in een Nederland.

Cocktail Amsterdam & Almere

In december 2015 is COC Amsterdam e.o. gestart met twee Cocktail-maatjesprojecten, één in Amsterdam en één in Almere. Sindsdien zijn circa 35 LHBT-vluchtelingen met een verblijfsstatus gekoppeld aan een buddy.

Cocktail Events

Vanaf zomer 2016 organiseert COC Amsterdam ook twee keer per maand Cocktail Events. Deze avonden vinden plaats op de 2e en 4e donderdagavond van de maand. Deze worden gemiddeld door 50 LHBT-vluchtelingen bezocht. Er is een besloten Facebook-groep waarbinnen snel informatie kan worden uitgewisseld. De avonden en Facebook-groep staan open voor alle LHBT-vluchtelingen ongeacht status. Eind 2016 heeft Cocktail Events een bereik van ruim 270 LHBT-vluchtelingen, met name via de Facebook-groep. 

Afstemming en samenwerking

Cocktail Amsterdam streeft naar goede samenwerking met vluchtelingen- en migrantenorganisaties en hulpverlenende instanties. Met verschillende organisaties werken we aan een actueel overzicht van opvang, ondersteuning en hulp van LHBT-vluchtelingen, We signaleren knelpunten en incidenten die de positie van LHBT-vluchtelingen onveilig maken, of die een goede opvang en ondersteuning in de weg staan. We geven deze signalen door aan de gemeente en de verschillende verantwoordelijke organisaties, en volgen of hier iets mee gedaan wordt.

 

Ben jij LHBT-vluchteling en wil je een maatje bij Cocktail Amsterdam of Cocktail Almere?

Wil je buddy worden bij Cocktail Amsterdam of Cocktail Almere?

English information about the Cocktail Buddy Project

English information about Cocktail Events

Draft Pink Card Amsterdam for LGBT newcomers

  • -- placeholder --