Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2016: EuroPride in Amsterdam
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

Algemene Leden Vergadering 2/12/22

3 December 2022 -

Afgelopen vrijdag, 2 december, is de halfjaarlijkse ALV gehouden. Met 27 leden was de opkomst hoger dan normaal. Na het openingswoord van Freek kreeg mr. Sandra S. Lutchman van Inclusion First het woord. Zij heeft het rapport gemaakt voor COC Amsterdam met als titel “Het COC Amsterdam 75 jaar”. Dit gaat onder andere over de acceptatie en diversiteit binnen het COC. Hieruit vloeiden diverse interessante discussies voort. Met luid applaus werd het rapport aangenomen. 

Na de pauze met (Jamaicaanse) hapjes werden de notulen van afgelopen ALV goedgekeurd. De nieuwe (aspirant) penningmeester lichtte kort de begroting van komend jaar toe. De begroting is sluitend voor 2023, al worden wat eigen reserves aangesproken. Omdat we al tegen het plafond van wat we aan reserves aan zitten, heeft dit geen financiële gevolgen. 

Daarna stelden de leden van de Kascommissie onder leiding van Joram Grunnfeld zichzelf (opnieuw) voor en de aspirant penningmeester, Eric Ten Harkel. Door zijn studie Bedrijfskunde en zijn werk in de bedrijfswereld denkt hij de financiële kar goed te kunnen trekken. Er werd vervolgens gestemd voor goedkeuring voor de herbenoeming van de Kascommissie leden en dat van de Penningmeester. Met 26 voor en 1 onthouding werd zowel de benoeming voor zowel de Kascommissie als Erik voor de functie van Penningmeester ruim aangenomen. De oude penningmeester Dymfke van Laanen werd nog in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging. 

Het huishoudelijk regelement, het laatste punt op de agenda, was ook voer voor discussie. Dit was vooral over de onduidelijkheid en waar het regelement  op de website te vinden is. Iets later dan gepland sloot Freek de vergadering en konden de aanwezigen een drankje drinken aan de bar. 

Een speciaal woord van dank is voor onze aftredende penningmeester Dymfke. Zij was in een lastige periode het baken van het COC Amsterdam e.o., waardoor de vereniging financieel bleef draaien. Het is onder andere aan haar te danken dat wij vorig jaar ons 75- jarig bestaan hebben kunnen vieren. 

Dymfke, jij bent afgelopen 7,5 jaar onze financiële topper geweest en we komen woorden tekort om je hiervoor te bedanken. Geniet van je periode niets doen en daarna veel succes met je volgende uitdaging! 

Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , , , , , , , , , ,