Wij zijn er voor Amsterdam en omgeving.

2013: COC Amsterdam e.o presenteert het RAINBOW-project: een nieuw lespakket voor voorlichting op scholen
30 augustus 2015: Amsterdam schaft verplichte geslachtsregistratie op gemeentelijke formulieren af
8 april 2013: groot protest in Amsterdam tijdens bezoek Poetin
1 maart 2023: Op 1 maart ondertekenden 14 partijen het provinciaal regenboogstembus akkoord 2023.
2015: start Cocktail, maatjesproject voor LHBT asielzoekers in Amsterdam en Almere
1 april 2016: Amsterdam viert 15 jaar homohuwelijk met I Amsterdam in regenboogkleuren
2021: COC Amsterdam bestaat 75 jaar!
5 december 2015: Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen die daaraan behoefte hebben apart op.
2016; COC Amsterdam e.o. bestaat zeventig jaar!
2014: oprichting van AmsterdamPinkPanel, een onderzoekspanel voor veiligheid van LHBT Amsterdammers
2016: EuroPride in Amsterdam

Doe mee!

Op verschillende manieren kun jij helpen om onze activiteiten in Amsterdam en omgeving mogelijk te maken, voor nu en de toekomst.

Steun COC

COC en Corona: de voorzitter aan het woord

26 July 2020 -

Hoe gaat het met COC Amsterdam en omstreken (e.o.) en Corona? Niemand kan dat beter vertellen dan Vanny Reyes, onze voorzitter.

Door Paul Roggema

“Het gaat goed: er verandert veel, ondanks Corona, we hebben veel jong bloed en ik zie overal nieuwe energie. Daar is iedereen erg blij mee. We hebben ook nieuwe bestuursleden. Niet dat het niet beter kan: er is veel te doen in de stad en soms lukt het niet om vrijwilligers op de juiste plaatsen te krijgen. Ook hebben we nog een secretaris nodig: een belangrijke functie.”

“Omdat veel van onze activiteiten gericht zijn op kwetsbare/gemarginaliseerde mensen binnen onze community doen we extra ons best om een vervanging te vinden voor de bijeenkomsten, die stopgezet zijn. Het blijkt dat je ook heel goed online bingo kunt doen. Onze grootste werkgroep, Voorlichting, is druk bezig met voorlichting op afstand weer op gang te krijgen; de scholen waren immers dicht.”

“De individuele zorg via onder andere telefonisch contact moet natuurlijk doorgaan. En daarvoor is een speciale regeling gemaakt samen met COC Nederland, het LGBT Switchboard en lhbtisteun.nl.  Inmiddels zijn we weer open en we hebben onder andere de openingstijden goed afgestemd.”

Vanny Reyes tijdens de afsluiting van COC’s Shakespeare Club 2019.

En wat zijn zoal de lopende zaken in het bestuur?

“We hebben flink geoefend met telewerken, met name in Office365 met Teams, altijd even wennen.”

“We zijn in overleg met de gemeente om de samenwerking tussen ons veiligheidsteam met de gemeente te verbeteren. Het blijkt dat bij incidenten rond geweld dat er weinig communicatie is. Zo worden veel andere incidenten ook niet goed bij de gemeente gemeld. Er zijn al gesprekken met verschillende LHBTIQ+ belangenorganisaties en ons geweest bij de Driehoek (burgemeester, politie en Openbare Ministerie) en de burgemeester is positief hierover.”

“Voor het secretariaat en het telefonische spreekuur hebben we nu externe ondersteuning gekregen van FBPN. Je kunt nu maar liefst drie dagen per week bellen: maandag, woensdag en vrijdag, de hele dag (9.00-17.00).”

“We hebben een nieuwe IT-coördinator en ook daarvoor komt externe ondersteuning. Ook zijn we blij met een nieuwe vrijwilligerscoördinator: we willen graag nieuwe en jonge mensen, voor de continuïteit.”

“Nog niet al het nieuws is persklaar: we zijn druk bezig met het jaarverslag en jaarrekening als voorbereiding op de algemene ledenvergadering in september. Dat zou in juni geweest moeten zijn, ook wettelijk, maar dat ging toen niet en we hebben uitstel gekregen via een noodwet. Dus dan stellen we alle nieuwe mensen voor en de nieuwe projecten. Let dus op de aankondiging voor de ALV. “

“Ook de jaarlijks succesvolle Shakespeare Club, tijdens de Pride, gaat over op een online-versie, vanaf 27 juli en die kun je volgen via www.shakespeareclub.nl.”

[Foto bovenaan door: Ivo Hoekstra]

Categorie:
Algemeen
Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,